Μετά από την παρουσίαση του δεύτερου προσωπικού του δίσκου ''Φωνάζει ο νους'' ο τραγουδοποιός Γιώργος Μητρογιαννόπουλος μαζί με την ερμηνεύτρια Γεωργία Κοκορίγκου, εμφανίζονται στη μουσική σκηνή '' Χίλιες & Δύο Νύχτες'' με ένα διαφορετικό μουσικό σχήμα από ότι μας έχουν συνηθίσει. Θα τους συνοδεύει ένα ορχηστικό σύνολο εξαιρετικών μουσικών, με το κομμάτι των ενορχηστρώσεων να έχει επιμεληθεί ο Στέφανος Χατζηαναγνώστου. Το πρόγραμμα τους θα έχει ως επίκεντρο τον δίσκο ''Φωνάζει ο νους'' ο οποίος πρόσφατα κυκλοφόρησε από την ''Modum Records'' αλλά θα περιλαμβάνει επίσης τραγούδια από τον πρώτο προσωπικό δίσκο του Γιώργου Μητρογιαννόπουλου ''Λόγια της σιωπής'', καθώς και αγαπημένες διασκευές ενορχηστρωμένες με τη μουσική αισθητική του Γιώργου Μητρογιαννόπουλου, αλλά και των μουσικών που θα τον πλαισιώσουν.

Μετά από δύο χρόνια περίπου από την κυκλοφορία του πρώτου προσωπικού δίσκου ''Λόγιας της σιωπής'' από τις εκδόσεις ''Μετρονόμος'', ο τραγουδοποιός Γιώργος Μητρογιαννόπουλος επιστρέφει με το δεύτερο προσωπικό του δίσκο, θεματικό αυτή τη φορά, με τίτλο ''Φωνάζει ο νους'', πέντε καινούργια τραγούδια στα περισσότερα από τα οποία, η μουσική και οι στίχοι είναι του ίδιου. Στο δίσκο υπάρχουν και δύο μελοποιημένα ποιήματα, ένα της Αγγελικής Ραυτοπούλου το ''Συναξάρι'' και ένα του Ναζίμ Χικμέτ, σε μετάφραση Γιάννη Ρίτσου το ''Η πιο όμορφη θάλασσα'' (έχουν προστεθεί και κάποιοι στίχοι του ιδίου). Το ομότιτλο τραγούδι ''Φωνάζει ο νους'' είναι επηρεασμένο από την "Ασκητική" του Νίκου Καζαντζάκη. Στην ερμηνεία των κομματιών πέρα από τον ίδιο συμμετέχει η Γεωργία Κοκορίγκου.

Ο Γιώργος Μητρογιαννόπουλος μας συστήθηκε το 2014, με την κυκλοφορία του πρώτου CD-single της ''4ης Ακρόασης'' της ''Μικρής Άρκτου'', απ' όπου και διακρίθηκε με το τραγούδι του ''Ο Δράκος''. Οι στίχοι των κομματιών είναι κυρίως κοινωνικοπολιτικοί , με διάθεση περιγραφής των γεγονότων που εκτυλίσσονται στις μέρες μας. Σε αυτόν τον θεματικό του δίσκο, η λέξη ''ξενιτιά'' αποτελεί τη βασική έννοια. Διατρέχει το δίσκο έχοντας διπλή ερμηνεία, από τη μία θέλει να περιγράψει και να επισημάνει το ξεριζωμό λαών, περιγράφοντας τις αρνητικές συνέπειες που αυτός επιφέρει. Από την άλλη, η λέξη ''ξενιτιά'', αφορά τη ''διαφυγή'' προς ένα καλύτερο, ελπιδοφόρο αύριο.

Παίζουν οι μουσικοί:

Γιώργος Μητρογιαννόπουλος: φωνή, κιθάρα

Γεωργία Κοκορίγκου: ερμηνεία, ακορντεόν, μεταλόφωνο

Στέφανος Χατζηαναγνώστου: φλάουτο, ενορχηστρώσεις

Σταύρος Παργινός: τσέλο, μαντολίνο

Νίκος Σαρρής: τρομπέτα

Ώρα έναρξης: 10:00μμ

Είσοδος: 10 ευρώ (με μπύρα, κρασί ή ρακή)

Χίλιες & Δύο Νύχτες

Μουσική σκηνή - Bar - Restaurant

Καραϊσκάκη 10, 10554, Ψυρρή (από Ερμού 104)

2103317293

http://www.1002nyxtes.gr