Πρωινό ξύπνημα, βόλτες, μαγαζιά, φωτογραφίες, περιηγήσεις σε μουσεία και γκαλερί και κάπου εδώ πεινάσαμε! Ναι, μόλις θυμήθηκες κι εσύ τον εαυτό σου σε ένα από τα ταξίδια σου να ακολουθείς πάνω-κάτω αυτό το πρόγραμμα και μετά να ψάχνεις απεγνωσμένα πού θα κάτσεις να ξαποστάσεις λίγο, να ξεκουράσεις τα πόδια σου αλλά και να απολαύσεις ένα ωραίο λαχταριστό γεύμα.

Και φυσικά, ταξίδι είσαι, έχεις ήδη «πάρει μια γεύση» από την κουλτούρα της πόλης, τα γούστα, ακόμα και την αρχιτεκτονική… κρίμα δεν είναι να μην πάρεις και μια λαχταριστή γεύση από την παραδοσιακή της κουζίνα;

Ε, ναι λοιπόν, κρίμα είναι! Γι’ αυτό έχουμε να σου προτείνουμε τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις Ο-Π-Ω-Σ-Δ-Η-Π-Ο-Τ-Ε σε κάποιες από τις πιο πολυαγαπημένες Ευρωπαϊκές χώρες.

Γεύση από Αγγλία

Fish & Chips. Το βρίσκεις σε κάθε γωνιά, θυμίζει λίγο Ελλάδα 25η Μαρτίου, αλλά έχει μια βρετανική αίγλη.

Γεύση από Ισπανία

Paella. Πολλές οι εκδοχές της, όχι μόνο στα συστατικά αλλά και στον τρόπο μαγειρέματος. Γι΄ αυτό είτε έχεις όρεξη για κρέας, είτε για θαλασσινά, η paella είναι η επιλογή που δεν θα σε απογοητεύσει.

Γεύση από Γερμανία

Schnitzel. Όχι λουκάνικο, ούτε pretzel, εμείς ψηφίζουμε κλασικό κι αγαπημένο Schnitzel. Κι εδώ, έχεις την ευκαιρία, σε κάθε πόλη της Γερμανίας να δοκιμάσεις κι άλλη μία συνταγή του, από την κλασική μέχρι και με αυγό ή αντζούγιες.

Γεύση από Ιταλία

Pasta. Αν το περίμενες, βιάστηκες να βγάλεις συμπέρασμα! Κι όμως, δεν εννοούμε την κλασική μακαρονάδα, εμείς λέμε για χειροποίητη φρέσκια pasta, νιόκι, ραβιόλι, τορτελόνι και πάει λέγοντας. P.S: κι εννοείται τιραμισού.

Γεύση από Γαλλία

Σούπες. Ναι σούπες, δοκίμασε όσες περισσότερες μπορείς και σίγουρα θα μας θυμηθείς. Είναι ό,τι πρέπει για το κρύο, είναι γευστικές όσο δεν πάει και θα τις βρεις εύκολα σε κάθε μαγαζί.

Και καλά όλα αυτά, αλλά θα μας πεις τώρα πως για να τα δοκιμάσεις πρέπει να πας μέχρι εκεί! Ναι σωστά το σκέφτεσαι, αλλά τώρα μπορείς να έρθεις ακόμη πιο κοντά στον επόμενό σου προορισμό. Τι εννοούμε; Η πιστωτική κάρτα Miles & More World Mastercard® της Τράπεζας Πειραιώς σου προσφέρει 12.000 μίλια καλωσορίσματος με την πρώτη σου αγορά έως 31/12 για να σε φέρει πιο κοντά στον αγαπημένο σου προορισμό… και πιάτο! Μάθε περισσότερα εδώ