Έπειτα από ένα εντυπωσιακό event που πραγματοποιήθηκε στο Μεταλλουργείο και δώδεκα ξεχωριστές βραδιές σε εκλεκτά bars της Αθήνας το ταξίδι της "Cantina La Primavera" ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Η Αθήνα γέμισε χρώματα, δοκίμασε εξωτικές γεύσεις του Μεξικού και έζησε στιγμές πάθους – όπως ακριβώς το ονειρευόταν ο ιδρυτής Don Julio González.

Στις 6 Σεπτεμβρίου το φορτηγό – σύμβολο της Don Julio έκανε την πρώτη του στάση σε ένα χώρο επί της οδού Πειραιώς – το Μεταλλουργείο – φέρνοντας μαζί του τις αξίες και την κουλτούρα του Μεξικού. Οι καλεσμένοι ταξίδεψαν νοερά στην Λατινική Αμερική, απόλαυσαν εκλεκτά serves και χόρεψαν σε μεξικάνικους ρυθμούς. Τόσο η ομάδα της Diageo, όσο και ο Deano Moncrieffe, Don Julio Europe Brand Ambassador, μέσα από σύντομες ομιλίες μετέφεραν την ιστορία της Don Julio, τον μοναδικό τρόπο παραγωγής της, καθώς και την μακρά παράδοση του εκλεκτού αποστάγματος που το καθιστά την καλύτερη και πιο γευστική τεκίλα στον κόσμο.

Οι ξεχωριστοί οικοδεσπότες της βραδιάς, Πάνος Κανατσούλης - World Class Bartender of the Year 2017 στην Ελλάδα, Νίκος Καραθάνος - βραβευμένος με Michelin σεφ και ένας εκ των ιδιοκτήτων της Cookoovaya και DJ Kafka ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν την ατμόσφαιρα μια υπέροχης Mexican hacienda. Δύο περίτεχνα serves: η εικονική “TLALOC Tommys Margarita” με Don Julio Blanco, σιρόπι αγαύης, Tlaloc rim και φρεσκοστυμμένα limes και το “Alma Ardiente”, με Don Julio Reposado, και Madeira κρασί που είχε θερμανθεί με κόκκους κακάο, καθώς και ένα μενού πλούσιο σε μεξικάνικες γεύσεις, που περιείχε από τόνο tartar με hot & sweet chilli και avocado guacamole μέχρι fried ravioli bourito και mini χοιρινές μπουκίτσες με φασόλια, ταξίδεψαν τους καλεσμένους σε μοναδικά γευστικά μονοπάτια.

Την βραδιά απήλαυσαν ξεχωριστοί καλεσμένοι, ανάμεσά τους και η Ελένη Βαΐτσου, η Νικολέττα Ράλλη, ο Δημήτρης Τσακούμης, η Νεφέλη Γεωργαλά, η Αλεξάνδρα Δράκου, ο Άλεξ Κάβδας, η Κλέλια Πανταζή και η Νάνσυ Παραδεισανού.

Από τις 8 έως τις 24/09 το μοναδικό φορτηγό της Don Julio έκανε το δικό του ταξίδι σε όλη την πόλη και επισκέφτηκε δώδεκα bars: το Rockfellas στον Πειραιά, το Nalu στον Άλιμο, τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο στον Πειραιά, το Moorings στη Βουλιαγμένη, το Dodo’s στην Αγία Παρασκευή, το Mosaiko στη Γλυφάδα, το Μπελ Ρεϋ στο Κουκάκι, το Odori στο κέντρο της Αθήνας, το Bronco στην Κηφισιά, το Bookali στο Χολαργό, το Rumors στη Βουλιαγμένη και το Hide & Seek στο Χαλάνδρι.

Οι επισκέπτες των bars είχαν την ευκαιρία να γευτούν μοναδικά serves - διαφορετικά σε κάθε ένα από τα μαγαζιά, όπως τη δροσερή “Paloma” (με Tequila Don Julio Reposado, φρέσκο χυμό από lime, grapefruit cordial και σόδα) ή τη “Mud Verano” (με Tequila Don Julio Reposado, φρέσκο αγγούρι, φρέσκο χυμό από Lime, μέλι και gentlemen soda). Πρωταγωνίστρια όμως πάντα ήταν η αγαπημένη “Tommys Margarita”, την οποία την σερβίριζαν σε ένα ευφάνταστο ποτήρι-calaveras εμπνευσμένο από την μεξικάνικη γιορτή “Dia de los Muertos”.

Την έκπληξη του ταξιδιού έκανε ο ταλαντούχος SAME84 ο οποίος δημιουργούσε ένα διαφορετικό backdrop για κάθε μαγαζί εμπνευσμένο από την τεκίλα Don Julio και την κουλτούρα του Μεξικό.

Ο Don Julio González συνήθιζε να λέει «Αν έχεις πάθος, τα έχεις όλα!», και η Cantina La Primavera σίγουρα έφερε κάτι από αυτό τον Μεξικάνικο αέρα στην Αθηναϊκή ζωή!

#donjuliocantina #donjuliotequila