Η Sisley προσκάλεσε την καλλιτέχνη Vanessa Beecroft να αναλάβει τη διαφημιστική εκστρατεία για την νέα συλλογή της, Άνοιξη Καλοκαίρι 2017, η οποία θα ξεκινήσει το Φεβρουάριο. Η εκστρατεία έχει έντονα σημάδια του οπτικού και εννοιολογικού στυλ της Vanessa Beecroft, τη γεωμετρική της προσέγγιση, την εστίαση στο ανθρώπινο σώμα και την αισθητική της.

 

Για περισσότερα από είκοσι χρόνια η δουλειά της Beecroft περιελάμβανε ζωγραφική, φωτογραφία, γλυπτική. Τα έργα της έχουν λάβει διεθνή αναγνώριση, ενώ έχουν εκτεθεί στα πιο φημισμένα ιδρύματα τέχνης, όπως στο Μουσείο Guggenheim της Νέας Υόρκης, στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου και στην Μπιενάλε της Βενετίας.

 

Οι γυναίκες κατείχαν πάντα ένα σημαντικό κομμάτι στο έργο της ιταλίδας καλλιτέχνιδας που δημιουργεί στο Λος Άντζελες, και μία από τις κύριες εμπνεύσεις για την τέχνη της είναι οι φωτογραφίες των μοντέλων της ιταλικής Vogue. «Το πρώιμο έργο μου κινήθηκε μεταξύ της γνώσης μου για τη ζωγραφική, των γυναικών που έβλεπα στο δρόμο και των φωτογραφιών της ιταλικής Vogue. Τότε ήταν που άρχισα να χρησιμοποιώ τη μόδα, αλλά και να έρχομαι σε αντίθεση μαζί της, βεβηλώνοντας ορισμένες πτυχές της και τονίζοντας κάποιες άλλες».

 

«Ο λόγος που πρόσφατα αποφάσισα να συνεργαστώ με τη βιομηχανία της μόδας σε συγκεκριμένα projects είναι γιατί πιστεύω ότι μπορώ να πάω πέρα από την ίδια τη μόδα και να δημιουργήσω μια εικόνα με αναφορές στη γεωμετρία, τη ζωγραφική και τα χρώματα», εξηγεί η καλλιτέχνης. «Μου άρεσε η πρόκληση γιατί είναι ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος από εκείνον που εγώ συνήθως εργάζομαι, και ήταν επίσης μια μορφή έρευνας».

 

Άνδρες και γυναίκες διαφορετικών εθνοτήτων και στυλ ενώνονται σ’ ένα στερεό, αδιαίρετο σχηματισμό.

 

Κάθε μία από τις έξι εικόνες της διαφημιστικής καμπάνιας παρουσιάζει έναν ορθογώνιο σχηματισμό με τριάντα πέντε μοντέλα, άντρες και γυναίκες, που ομαδοποιούνται για να σχηματίσουν τρεις διαφορετικές χρωματικές συνθέσεις. Αυτή η τεχνική, η οποία επανέρχεται στο έργο της, αντανακλά τον ενθουσιασμό της Beecroft για τη συναρμολόγηση και το σχηματισμό ομάδων, και αποτελεί τυπικό στοιχείο του στυλ της.

 

Μετά την συνεργασία με τους εκπροσώπους της μουσικής βιομηχανίας, η συνεργασία με μία καλλιτέχνιδα διεθνούς φήμης είναι η απόδειξη της προσπάθειας της Sisley για να πειραματιστεί, να φτάσει στα άκρα και να εξερευνήσει νέες και πιο προκλητικές περιοχές. Είναι το ίδιο κίνητρο που φαίνεται να έπεισε την Beecroft ώστε να αποδεχθεί την πρόσκληση της Sisley. «Θα είμαι σε θέση να πετύχω την ένωση του αρσενικού με το θηλυκό, του μαύρου και του άσπρου, των πολλών χρωμάτων, του χάους και της τάξης; Η απάντηση είναι ναι.

 

 

 

 

sisley.com

#performanceart

 

 

 

facebook.com/sisley

twitter.com/sisley_fashion

youtube.com/user/sisley

instagram.com/sisley_fashion

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες