Τα Μεξικάνικα εστιατόρια Amigos στη Γλυφάδα και στη Νέα Σμύρνη, από το 1995, «εκπαιδεύουν» καθημερινά το κοινό της Αθήνας στις γεύσεις, στα αρώματα αλλά και στην κουλτούρα του Μεξικό!

Οι χαρακτηριστικοί καλαίσθητοι εσωτερικοί χώροι (casas) με το ιδιαίτερο décor που συνδυάζουν τι  γήινες αποχρώσεις με τα θερμά και έντονα χρώματα της Μεξικάνικης παλέτας, οι καταπράσινες γωνιές αλλά και οι ξεχωριστές Tequilerias των Amigos, θα διεγείρουν το Μεξικάνικο ταπεραμέντο σας ενώ η latin μουσική θα σας ταξιδέψει, νοερά, στη μακρινή χώρα της tequila!

Η κουζίνα των Amigos έχοντας ως βάση παραδοσιακές Μεξικάνικες συνταγές χρησιμοποιεί μόνο ποιοτικές πρώτες ύλες για να σας σερβίρει τα πιο λαχταριστά fajitas, τα πολύ τραγανά tacos, τα χειροποίητα burrito αλλά και τα καυτερά chili con carne...συνδυασμένα με την κλασσική sangria ή την αυθεντική margarita λεμόνι ή φράουλα! Παράλληλα, η «κάρτα» των Amigos θα σας δώσει την ευκαιρία να γευτείτε αρκετές από τις νέες γευστικές τάσεις της σύγχρονης Μεξικάνικης κουζίνας, αφού οι ιδιοκτήτες ταξιδεύουν συνεχώς στο Μεξικό ώστε να δοκιμάζουν ό,τι καινούργιο δημιουργείται στον χώρο της Μεξικάνικης γαστρονομικής κουλτούρας και σε συνεργασία με γνωστούς Μεξικάνους executive chef, σας το μεταφέρουν...στο πιάτο σας! Φέτος, το menu των Amigos έχει επιμεληθεί ο γνωστός Μεξικάνος executive chef Felipe Fuentes Cruz!

Στα Amigos δεν θα μπορούσε να μη δοθεί και η ανάλογη σημασία στο γνωστό ποτό της αγαύης, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο τόσο με την ιστορία του Μεξικό όσο και με την καθημερινότητα των Μεξικανών! Έτσι λοιπόν, στα Amigos (Γλυφάδα & Νέα Σμύρνη), θα συναντήσετε τις ξεχωριστές Tequilerias, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε πάνω από πενήντα ετικέτες Tequila και Mezcal, την καλύτερη margarita της Αθήνας αλλά και κάποιο ιδιαίτερο cocktail με αρωματικά βότανα και μπαχαρικά, από τη λίστα που επιμελούνται ο βραβευμένος bartender και Brand Ambassador της Jose Cuervo (πρώτος παγκόσμιος μη Μεξικανός Tequila Connoisseur!) Στέλιος Παπαδόπουλος σε συνεργασία με τον Bar Manager των καταστημάτων, Σπύρο Πανόπουλο.

Μια από τις αγαπημένες εκφράσεις των Μεξικάνων είναι το «Para organizar una fiesta cualquier pretexto es bueno» («για να κάνεις μια γιορτή, οποιοδήποτε πρόσχημα είναι αρκετό») και για αυτό άλλωστε κυρίαρχο ρόλο στην καθημερινότητά τους (εκτός του φαγητού και της τεκίλας) έχει η διασκέδαση, η μουσική και η συμμετοχή τους σε πολλές παραδοσιακές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Έτσι λοιπόν, τα Amigos φροντίζουν να σας μυήσουν στη φιλοσοφία και στο πάθος των fiestas της πατρίδας της tequila και των Mariachi, και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη (στη Νέα Σμύρνη & στη Γλυφάδα αντίστοιχα) πραγματοποιείται το μοναδικό Live salsa event, με τους Λατινοαμερικάνους χορευτές να σας καθοδηγούν στα βήματα της salsa ενώ θα ξεδιψάτε με άφθονη Frozen Cuervo Margarita (μόνο με 5€)! Παράλληλα, επειδή το κέφι και η θετική ενέργεια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας των Amigos, συχνά διοργανώνονται πολλά θεματικά events (Dia de los Muertos, Cinco de Mayo fiesta, Indepedence Day, National Tequila Day, Indepedence Day, Tequila Tasting Seminars by Jose Cuervo κ.α.) για τα οποία μπορείτε να έχετε πλήρη ενημέρωση από το www.amigos.gr.

 

Amigos Mexican bar restaurants

 

Γλυφάδα, [Kύπρου 65Α, Τ.Κ 16674, Τηλ.: 2108983167, Φαξ: 2108943236, email: info@amigos.gr]

Νέα Σμύρνη, [Mεγ.Αλεξάνδρου 70, Τ.Κ. 17122, Τηλ.: 2109332220, Φαξ: 2109332228, email: info@amigos.gr]

 

www.amigos.gr