Η Jackie Kennedy σημάδεψε με την ιστορία της, τον χαρακτήρα της αλλά φυσικά και το στιλ της, την ‘’θέση’’ της πρώτης κυρίας της Αμερικής μια για πάντα!

Οι δραματικές στιγμές της μετά την δολοφονία του συζύγου της και προέδρου της Αμερικής, μεταφέρθηκαν στο κινηματογραφικό πανί, με την Natalie Portman στον πρωταγωνιστικό ρόλο, σε μια ταινία-στοίχημα για την ίδια, με τους κριτικούς να την αποθεώνουν για την ερμηνεία της.

Το story: Στις 22 Νοεμβρίου του 1963, κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στο Ντάλας, ο John F. Kennedy δολοφονείται και το ροζ ταγέρ της Jackie ποτίζεται από το αίμα του συζύγου της. Ο κόσμος της και η πίστη της θρυμματίζονται. Παρά το τραύμα της, μια εβδομάδα μετά καλείται να αντιμετωπίσει το αδιανόητο: να παρηγορήσει τα δυο της μικρά παιδιά, να αδειάσει το σπίτι που ανακαίνισε με πολύ κόπο και να οργανώσει την κηδεία του άντρα της. Η Jackie συνειδητοποιεί γρήγορα ότι οι επόμενες εφτά μέρες θα καθορίσουν πώς η ιστορία θα καταχωρίσει την κληρονομία του συζύγου της, αλλά και το πώς θα μείνει η ίδια στην ιστορία.