Τι γίνεται όταν οι νέοι καλλιτέχνες δημιουργούν και ποιους αφορά τελικά η τέχνη τους; Και η απάντηση είναι ότι σίγουρα αφορά πρωτίστως την δική τους γενιά, για αυτό και η έκθεση που ακολουθεί είναι μια καλή ευκαιρία για να ανακαλύψεις τους καλλιτέχνες της γενιάς σου αλλά και την τέχνη του μέλλοντος.

Το Circuits and Currents (Τοσίτσα και Νοταρά 13, Εξάρχεια), παρουσιάζει ένα project space της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, παρουσιάζει από την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου την έκθεση «Μικροί Τόποι: οδηγίες χρήσης». Πρόκειται ουσιαστικά για το αποτέλεσμα της ετήσιας συνεργασίας οκτώ τεταρτοετών φοιτητών του Γ’ Εργαστηρίου της Σχολής, με τον διδάσκοντά τους Παντελή Χανδρή και την ιστορικό τέχνης Παυλίνα Κύρκου. Η συνάντηση των νέων και των ‘’παλιών’’, πραγματοποιήθηκε στο θεωρητικό πλαίσιο των κήπων, το εναρκτήριο σημείο για την παραγωγή των έργων και τη σύνθεση της έκθεσης.

Από τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας, μέχρι τον παραδοσιακό περσικό κήπο κι από τον περίκλειστο κήπο του Μεσαίωνα, μέχρι τον βιωμένο, γνώριμο, οικιακό κήπο! Αυτή είναι η πηγή έμπνευσης των καλλιτεχνών, που χαρτογράφησαν ο καθένας από έναν νέο κήπο, ως τόπο, ως χώρο, ως ιδανικό, ως εκδοχή ή αποκατάσταση του πραγματικού. Καταπιάνονται με όψεις του έξω και του μέσα, άλλοτε συνδέοντάς τα με το καθημερινό κι άλλες φορές, αναθεωρώντας το οικείο. Μας φανερώνουν κατευθύνσεις και τρόπους, που μπορεί να ιδωθεί, να βιωθεί και να ερμηνευτεί ο κήπος: να περικλείει την παρουσία μας ή να περικλείεται εντός μας. Προτείνουν, τελικά, «μικρούς κήπους», «μικρούς τόπους», που προκύπτουν από κοινή βάση και υποδεικνύουν οι ίδιοι τις «οδηγίες χρήσης» τους.

Έτσι, σαν θεατής, θα έρθεις αντιμέτωπη με ένα φαινόμενο οικείο και συγχρόνως υπερβατικό, εμπνευσμένο από τους νέους καλλιτέχνες: Ευαγγελία Δημητρακοπούλου, Κωνσταντίνος Κόντης, Φωτεινή Μαρκοστάμου, Βιβή Μήλιου, Θεόδωρο Μπαργιώτα, Ελένη Παπαθανασίου, Μαρία Σμαργιαννάκη, Στάθη Φώτη.

Εγκαίνια: Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017 στις 20.00

Διάρκεια: 12- 28 Ιανουαρίου 2017

Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη και Παρασκευή 17.00-20.00, Σάββατο 12.00-17.00

Είσοδος Ελεύθερη