Καθεμία από εμάς έχει τη δική της beauty routine αλλά οι περισσότερες ακολουθούμε τον εξής δρόμο: καθαρισμός προσώπου με άφθονο νερό κι έπειτα σειρά έχει το toner, το serum, η αντηλιακή και ενυδατική - σε άλλες κάποια από αυτά δε χρειάζονται, σε άλλες χρειάζονται και με το παραπάνω (κυρίως η αντηλιακή όμως είναι απαραίτητη για όλες). Φήμες λένε, λοιπόν, ότι κάπου ανάμεσα στα πρώτα βήματα και στη στιγμή που είμαστε ένα τσικ πριν βάλουμε το foundation, γίνονται τα παρακάτω λάθη: 

1. Ας πούμε, αν έχεις κάνει καθαρισμό, το foundation είναι κίνδυνος - θάνατος. Θα σου πω αμέσως γιατί: οι πόροι σου γίνονται αρκετά επιρρεπείς αμέσως μετά τον καθαρισμό, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να φράξουν σε χρόνο ρεκόρ. Αν νόμιζες ότι ο καθαρισμός αμέσως πριν από μια σημαντική περίσταση θα υποβοηθήσει το μακιγιάζ σου για να γίνει πιο λαμπερό και ομοιόμορφο, έκανες λάθος. Σίγουρα το πρόσωπο σου θέλει να χαλαρώσει και να "ηρεμήσει" μετά από έναν καθαρισμό, οπότε μην αρχίζεις να το φορτώνεις με στρώσεις μακιγιάζ.

2. Μην πειράζεις τους πόρους και τα σπυράκια σου. Και γενικά αλλά και πριν το foundation. Γιατί; Γιατί δεν τη γλιτώνεις τη μόλυνση αν συνεχίσεις έτσι.

3. Μη χρησιμοποιείς παστέλ αποχρώσεις για να διορθώσεις τις διχρωμίες, αν δεν ξέρεις ΑΚΡΙΒΩΣ πως να το κάνεις. Αυτό το βήμα είναι το "πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη" γιατί βάζεις διάφορα χρώματα για να κάνεις το μακιγιάζ σου ομοιόμορφο και καταλήγεις να γίνεσαι σαν κλόουν (σόρι, κάποιος έπρεπε να στο πει κι αυτό). Στην τελική, μήπως να έβρισκες ένα foundation που να ταιριάζει καλύτερα στους τόνους του προσώπου σου;

4. Μη βάζεις άπειρη ποσότητα. Και γενικώς μην έχεις στο μυαλό σου τι δε σου αρέσει πάνω σου, αλλά τι σου αρέσει περισσότερο. Αντί να προσπαθείς να καλύψεις κάθε εκατοστό του προσώπου σου, έχε στο νου σου πως διορθώνεις ατέλειες, δεν έχεις σκοπό να γίνεις άλλος άνθρωπος (ή έχεις;).

5. Μην αθλείσαι ακριβώς πριν γυμναστείς. Οι πόροι σου είναι και πάλι ανοιχτοί, με αποτέλεσμα να απορροφούν το μακιγιάζ και να φράζουν πριν την ώρα τους. Καθόλου δεν το θέλουμε αυτό να ξέρεις!

6. Μη βάφεις τα νύχια σου αμέσως πριν βαφτείς. Πέρα από το προφανές (ότι μπορεί να χαλάσουν πριν καν στεγνώσουν) μεταφέρεις διάφορες χημικές ουσίες στα χείλη και τα μάτια σου, πράγμα αρκετά βλαβερό για την υγεία σου. Την επόμενη φορά που θα πας να ακολουθήσεις τη σειρά νύχια- μακιγιάζ, ξανασκέψου το.

xx