Χωρίς να κρύβεις μέσα σου μια σεφ, χωρίς να έχεις στολισμένο στα μαλλιά σου ένα αστέρι Michelin, εισέβαλλε στην κουζίνα, φόρεσε ποδίτσα και ετοίμασε τρεις πανεύκολες συνταγές που χρειάζονται μόνο λίγα απλά υλικά και κινήσεις που και μια αρχάρια, θα τις πετύχαινε μια χαρά. (Αν είσαι πράγματι αρχάρια, τότε απλά σκέψου ότι τις περισσότερες φορές η τύχη βοηθάει τους αρχάριους και τους ατζαμήδες). Πάλι έχω μια καλή δικαιολογία να σε σπρώξω στην κουζίνα και να σε πείσω να ετοιμάσεις στο τσακ μπαμ μερικές καραμελίτσες που θα σας γλυκάνουν ευχάριστα εσένα και τον πρίγκιπά σου και δυο κρασιά ιδανικά και κατάλληλα για να σας απογειώσουν βραδιάτικα και χριστουγεννιάτικα…

Ναι, νομίζω ότι είναι σαν να σε βλέπω. Ήδη έχεις αρχίσει να σημειώνεις τα υλικά και το μυαλό σου ήδη έχει ξεκινήσει να πλάθει σενάρια μόνο για δύο… Αφού λοιπόν σου ευχηθώ και εγώ με τη σειρά μου υπέροχα, γλυκά και μεθυστικά Christmas nights, θα σου πω ότι οι πολλές καραμέλες χαλάνε τα δοντάκια και το πολύ κρασί τα … χαλάει όλα γενικώς… με ρέγουλο λοιπόν… ,γιατί μην ξεχνάς η γλύκα και η ζάλη θέλουν τις σωστές δόσεις!!!

Καραμέλες της αγάπης

Υλικά

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • Χυμός από ένα λεμόνι
  • 100 γρ. γλυκάνισο κοπανισμένο

Βάζεις σε ένα τηγάνι τη ζάχαρη, το βούτυρο και το λεμόνι. Μόλις αρχίσει το σιρόπι να σιγοβράζει και πριν «πάρει» χρώμα, πρόσθεσε το γλυκάνισο. Ανακάτεψε καλά, άδειασε το μείγμα προσεκτικά πάνω σε μια μαρμάρινη επιφάνεια ή ένα μεγάλο ταψί και άφησε το να κρυώσει. Κόψε σε κομμάτια (δεν χρειάζεται να είναι ακριβώς τετράγωνα) και τύλιξέ τα σε αλουμινόχαρτο. (Διακόσμησέ τες σε ένα ωραίο γυάλινο μπολ με μερικά μικρά χριστουγεννιάτικα στολίδια και κλέψε τις εντυπώσεις).

 

Το κρασί της ευφορίας

Υλικά

  • 1 λίτρο καλό κόκκινο κρασί
  • 20 γρ. άνθη χαμομηλιού
  • 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
  • 10 κουταλιές μαύρη ζάχαρη

Βάζεις όλα τα υλικά σε ένα μπουκάλι και το αφήνεις το μίγμα να «σταθεί» για μια εβδομάδα. Φιλτράρισέ το (το πιο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσεις ένα φίλτρο για γαλλικό καφέ) και άδειασέ το σε μια κρυστάλλινη καράφα ή ένα εντυπωσιακό μπουκάλι και … άσπρο πάτο!!!

 

Το κρασί της … αγάπης

Είναι ένα δυνατό κρασί με προέλευση από τη Σμύρνη και άκου την ιστορία. Οι γυναίκες ετοίμαζαν αυτό το κρασί στον αγαπημένο τους, προκειμένου να τον γλυκάνουν και να του προκαλέσουν ένα έντονο αίσθημα ευφορίας.

Υλικά

  • 1 λίτρο κόκκινο κρασί
  • 3 κουταλιές μέλι
  • 100 γρ. φύλλα και λουλούδια μυρτιάς (θα τα βρεις φρέσκα ή αποξηραμένα σε καταστήματα με βότανα και βιολογικά είδη).

Ζεσταίνεις το κρασί σε χαμηλή φωτιά και προσθέτεις τα φύλλα και τα λουλούδια της μυρτιάς. Κατέβασε από τη φωτιά (πριν αρχίσει το κρασί να βράζει) και άφησε το κρασί να κρυώσει. (15 λεπτά υπολόγισε). Φιλτράρισέ το – όπως σου περιέγραψα προηγουμένως- και κατόπιν πρόσθεσε το μέλι. Ανακάτεψε καλά και σέρβιρε σε ψηλά ποτήρια.