Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι οι γιορτές εκείνες που τα δώρα έχουν την ... τιμητική τους. Με πολλά ή λίγα χρήματα, βγαίνουμε στα μαγαζιά και αγοράζουμε δώρα για εκείνους που αγαπάμε. Το ίδιο θα κάνουμε και φέτος, σαφέστατα πιο συγκρατημένα, αλλά δεν θα ξεχάσουμε κανέναν, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ίσως τα δώρα μας να θέλαμε να είναι πιο εντυπωσιακά, περισσότερο ακριβά, αλλά η αγάπη δεν εκφράζεται με αριθμούς!

Ένα πανάκριβο δώρο, με φθηνά συναισθήματα δεν θα κάνει την ανατροπή... κάπως έτσι, αντίθετα, με πολλή αγάπη ακόμα και ένα φθηνό δώρο μπορεί να εκφράσει απόλυτα τα συναισθήματά μας και να χαρίσει χαμόγελα και χαρά στον παραλήπτη! Για παράδειγμα, μπορεί ένα σαμπουάν και ένα κοντίσιονερ να μην έχει τη λάμψη από ένα ακριβό άρωμα σε κομψότατο μπουκάλι, αλλά με ένα έξυπνο αμπαλάζ, μια ευχή σε μια όμορφη χριστουγεννιάτικη κάρτα, εύκολα κερδίζει τις εντυπώσεις και δεν αφήνει κανένα παραπονεμένο... ούτε και το πορτοφόλι σου. Καλύτερα, λοιπόν, κάτι για όλους, παρά να ξεχάσεις κάποιους λόγω ... οικονομίας... Πάρε ιδέες και εντυπωσίασε συνετά και cheep and chic!!!

Θα σου πρότεινα λοιπόν να οργανωθείς σωστά (θα σου πω τον τρόπο και το κόλπο) και πάψε να λυπάσαι, γιατί τα δώρα σου δεν θα είναι γκλαμουράτα ή δεν θα έχουν την χρηματική αξία όπως κάποιες άλλες χρονιές. Φτάνει να έχουν την ίδια και μεγαλύτερη συναισθηματική αξία και ο στόχος σου θα επιτευχθεί. Συμφωνείς;

  1. Αρχικά, κάνε μια λίστα με τα ονόματα εκείνων που θέλεις να τους κάνεις δώρα, στη συνέχεια, κάνε ένα πρόχειρο υπολογισμό των χρημάτων που θα μπορέσεις να διαθέσεις και με πολύ γούστο και χωρίς υπερβολές και σπατάλες, βγες στα μαγαζιά. (Σαν να λέμε … «γιούρια»).
  1. Να έχεις πάντα στο μυαλό σου τον χαρακτήρα, τις προτιμήσεις, το στυλ του κάθε παραλήπτη. Έτσι, θα μπορέσεις να διαλέξεις πιο εύκολα και πιο ... πετυχημένα τα δώρα που τους ταιριάζουν.
  1. Τα χρηστικά δώρα να ξέρεις ότι είναι πολύ πιο απαραίτητα και καλό θα ήταν να κατευθυνθείς σε κάτι αντίστοιχο. (Ρούχα, καλλυντικά...)
  1. Αν έχεις όρεξη και κέφι, αγόρασε τα δώρα και κάνε μόνη σου το αμπαλάζ που είναι και κάτι που θα εκτιμηθεί πάρα πολύ. Δεν είναι δύσκολο, αλλά ούτε και ακριβό. (Εννοείται ότι θα σου πω τον τρόπο).

Ιδέες αμπαλάζ

  1. Προμηθεύσου χαρτιά περιτυλίγματος ή σακουλάκια χάρτινα που είναι ακόμα πιο εύκολο να αμπαλαριστούν.
  1. Συνδύασέ τα με κορδέλες στα χρώματα των Χριστουγέννων ασημί, χρυσό, κόκκινο, πράσινο και εννοείται ζεστό καρό.
  1. Βρες οικονομικά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά από πηλό ή πλέξιγκλας για να κρεμάσεις στο κέντρο των φιόγκων.
  1. Εφόσον τα δώρα σου έχουν να κάνουν με την ομορφιά και την περιποίηση, ιδανικά στολίδια μπορεί να αποδειχθούν τα ξύλα κανέλας, αστεράκια γλυκάνισου, υφασμάτινα πουγκιά με ποτ πουρί και αποξηραμένες φέτες πορτοκάλι.