Η ελληνική οικογένεια στο μεγαλείο της, μερικοί αρχαιοελληνικοί μύθοι πλεγμένοι μεταξύ τους και μια γονική απαγωγή. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το "Lost in the Bewilderness", ένα ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε σε βάθος 30 χρόνων σε Ελλάδα και Αμερική με βασικό άξονα την απαγωγή του μικρού Λουκά από την ίδια του τη μητέρα και την επανεμφάνιση του λίγο πριν την - άχαρη - ηλικία των 16. 

H Αλεξάνδρα Άνθονυ, η δημιουργός του ντοκιμαντέρ και ξαδέρφη του μικρού Λουκά, παίρνει την κάμερα της και ακολουθεί την οικογένεια στο δύσκολο έργο της αναζήτησης, στο μούδιασμα που επικρατεί όταν έρχεται η είδηση ότι ο μικρός βρέθηκε (ΟΥΠΣ, SPOILER) και στην τεράστια προσπάθεια που κάνουν όλοι τους, έτσι ώστε να τον βοηθήσουν να ξαναγίνει ένας απ' αυτούς. 

Ένα ντοκιμαντέρ που μπορεί να συνδυάζει το δράμα, τη συγκίνηση και από το ένα λεπτό στο άλλο να σε κάνει να κλαις από τα γέλια (κι όμως). Στα πρόσωπα που θα δεις, θα αναγνωρίσεις συνήθειες της δικής σου οικογένειας, φράσεις που σίγουρα θυμάσαι τη γιαγιά σου να λέει, αντιδράσεις που σου φέρνουν στο μυαλό στιγμές με τα ξαδέρφια σου, σκηνές που έχεις ζήσει κι εσύ με τη μαμά σου ή τη γιαγιά σου. Θα νιώσεις οικεία, λες και πρόκειται για τη δική σου οικογένεια. Το ίδιο νιώθω κάθε φορά που το βλέπω κι εγώ ... κι ας πρόκειται όντως για τη δική μου οικογένεια.

* Η επίσημη Αθηναϊκή πρεμιέρα, λοιπόν, θα γίνει σήμερα, Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, στο Αλκυονίς New Star Cinema και ώρα 19:30 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο και ελεύθερο parking!

Υ.Γ. Υπάρχει happy end ε!

xx