Tα smoky eyes αποτελούν αναμφίβολα το πιο αγαπημένο makeup trend που έχει φορεθεί/δοκιμαστεί από άπειρες γυναίκες σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Αν βαρέθηκες, όμως, τις ίδιες και τις ίδιες αποχρώσεις (σαν να λέμε καφέ και γκρι), ευκαιρία να δοκιμάσεις ένα χρώμα πολύ ξεχωριστό κι αγαπημένο: το burgundy. Εξάλλου, το προτιμούν και οι κυρίες του Hollywood, που δεν μπορεί, κάτι θα ξέρουν.

Ακολουθούν μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τα πιο φανταστικά burgundy smoky eyes:

1. Πέρνα τα βλέφαρα σου με λίγη πούδρα. Έτσι, το χρώμα τους θα γίνει πιο ουδέτερο και αυτό ευνοεί το burgundy και κάθε χρώματος smoky eyes. Έπειτα, πέρνα μια σκιά χρώματος μωβ, έτσι ώστε να βάλεις τα θεμέλια για το τέλειο μακιγιάζ. Το μυστικό είναι να πετύχεις ένα χρώμα που να γίνεται όλο και πιο ανοιχτό καθώς πηγαίνει από το βλέφαρο μέχρι το κόκκαλο του φρυδιού. Α και μάσκαρα να βάλεις, μην τυχόν και το ξεχάσεις!

2. Διατήρησε όσο πιο απλό γίνεται το υπόλοιπο μακιγιάζ σου. Εφόσον το βλέμμα θα είναι έντονο και εντυπωσιακό, ας μην το παρακάνεις με το κραγιόν ή το ρουζ. Κι αν θέλεις ντε και καλά, να κάνεις γκράντε εμφάνιση, τουλάχιστον κράτα το χρώμα του κραγιόν και του ρουζ σε παρόμοιες αποχρώσεις.

3. Δοκίμασε ένα statement κραγιόν για μια ξεχωριστή περίσταση (ναι, αυτό βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με το προηγούμενο tip). Απλά για να συμβεί ΣΩΣΤΑ αυτό, το κραγιόν πρέπει να είναι λίγο πιο ανοιχτό και σε μια απόχρωση τύπου "berry" - που θα συμπληρώνει και το μακιγιάζ των ματιών σου.

4. Τόλμησε πιο σκούρες αποχρώσεις και δε θα χάσεις. Αν πιστεύεις ότι το μακιγιάζ σου πηγαίνει περισσότερο προς το ροζ, παρά προς το burgundy, μη διστάσεις να δοκιμάσεις αυτά: αρχικά, βάλε περισσότερη μάσκαρα κι έπειτα ανάμειξε τη burgundy σκιά σου με μια πιο σκούρας απόχρωσης. Το αποτέλεσμα θα είναι απλά τέλειο!

xx