Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ καλύτερη ιδέα για εκείνα τα χειμωνιάτικα απογεύματα που το κρύο σε κλειδαμπαρώνει στο σπίτι και η τηλεόραση σε χορταίνει από επανάληψη και gossip, από το να εισβάλλω στην κουζίνα και να ξετυλίξω όλο μα όλο μου το ταλέντο στη ζαχαροπλαστική και ειδικώς στα κουλουράκια. Όχι, όμως, οποιαδήποτε κουλουράκια… Διάλεξα εκείνα που είναι πανεύκολα, οικονομικά, φρουτένια, πεντανόστιμα και κυρίως… μαμαδίστικα. Έτσι ακριβώς! Σας αποκαλύπτω μια σούπερ συνταγή για κουλουράκια που μυρίζουν μαμά και ετοιμάζονται με τα υλικά της φρουτόκρεμας. Δεν έχεις καλύτερο, πίστεψέ με!!!

Όσον αφορά την προέλευση της συνταγής, θα σου πω ότι είναι δική μου και όχι από εκείνες που βλέπεις εδώ και εκεί σαν μανιτάρια… Δεν είναι «κλέψει – κλέψει» λοιπόν και είναι δοκιμασμένη, επιτυχημένη και εγγυημένη. Θα τα καταφέρεις 100%, άρα δεν έχεις κανένα λόγο να μην το τολμήσεις, είμαι, όμως, σίγουρη ότι έχεις πολλούς λόγους για να τα προσφέρεις στον αγαπημένο σου μαζί με έναν αρωματικό καφέ το απόγευμα ή ακόμα καλύτερα σε ένα πρωϊνό από τα χεράκια σου μαζί με φρέσκο χυμό πορτοκάλι και ζεστά κρουασάν σοκολάτας… (Μπέικον, αυγά …καλύτερα να τα αφήσεις στην απέξω ή για μπουφέδες ξενοδοχείου. Εσύ περιορίσου σε κάτι πιο … σικάτο και με αρκετό «Paris style” …

Λοιπόν; Τι θα κάνεις τελικά; Θα μπεις στην κουζινίτσα; Θα φορέσεις την ποδίτσα και θα πλάσεις κουλουράκια με τα δυο σου τα χεράκια; Ε;

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μήλο κόκκινο
  • 2 πορτοκάλια
  • 2 μπανάνες
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • ½ πακέτο μαργαρίνη ή ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 1 πρέζα αμμωνία (περίπου στη μύτη του κουταλιού)
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κάψουλα βανίλιας
  • ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

Εκτέλεση

  1. Καθάρισε τα φρούτα και κόψε τα σε μικρά κομμάτια. Άδειασέ τα στο μούλτι και απλά πολτοποίησέ τα, σαν να έκανες μια φρουτόκρεμα.
  2. Στον κάδο του μίξερ ή ακόμα και σε ένα μπολ (αν χρησιμοποιήσεις μίξερ χειρός), ρίξε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο και χτύπησέ το ώσπου να ασπρίσει. Στη συνέχεια, πρόσθεσε τη φρουτόκρεμα, τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος, ρίξε λίγο – λίγο το αλεύρι.
  3. Άσε στην άκρη το μίξερ και ζύμωσε απαλά τη ζύμη με τα χεράκια σου. (Πρόσεχε, όμως, μην το παρακάνεις, γιατί πολύ απλά η ζύμη σου θα σφίξει. Δεν το θέλουμε. ΟΚ;). Στο σημείο αυτό είσαι έτοιμη να πλάσεις με τα χεράκια τα κουλουράκια ή αν θες κάτι ακόμα πιο εύκολο, γρήγορο και ντιζαϊνάτο, άπλωσέ τη στον πάγκο και ξεκίνα να κόβεις τα σχέδια της επιλογής σου με τα κουπ –ατ. (Αν τυχόν κολλάει η ζύμη στα χέρια σου, απλά βάλε λίγο λάδι).
  4. Στρώσε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα και τοποθέτησε τα κουλουράκια. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα (180o C) για 20 λεπτά περίπου.