Το δερμάτινο (ή αυτό που μοιάζει δερμάτινο) κολάν είναι ένα από τα πιο hot κομμάτια της μόδας του φετεινού χειμώνα. Πρόκειται για ένα παντελόνι κανονικό... χαμαιλέοντα του στυλ, αφού μπορείς να το φορέσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και σε πολλές περιστάσεις, από το πρωί στη σχολή μέχρι το βράδυ στο κλαμπ. Όπως κι αν αποφασίσεις να το φορέσεις, αν θέλεις το αποτέλεσμα να είναι κομψό, θα πρέπει να προσέξεις τα εξής:

  • Επένδυσε σε ένα κομμάτι καλής ποιότητας. Δεν χρειάζεται να είναι από αληθινό δέρμα (εξάλλου, είμαστε και οικολόγοι) αλλά ακόμα και στη δερματίνη υπάρχουν πολλών ειδών ποιότητες. Το πιθανότερο είναι ένα πιο καλό να κοστίζει και περισσότερα χρήματα, αλλά σίγουρα θα κάνεις απόσβεση γιατί θα το φοράς για περισσότερα χρόνια.

  • Μπορείς να φορέσεις το δερμάτινο κολάν ακόμα κι αν η σιλουέτα σου έχει καμπύλες. Σ' αυτή την περίπτωση, φρόντισε να προσθέσεις στ οσύνολο ένα κομμάτι με «όγκο», για να εξισορροπήσεις την τελική εικόνα, όπως ένα chunky πουλόβερ, μια μακριά ζακέτα ή μια oversized τσάντα.

  • Εάν θέλεις ένα κολάν για βραδινό ή πιο «καλό» ντύσιμο, με διακοσμητικές λεπτομέρειες, όπως μεταλλικά τρουκς, φερμουάρ τελειώματα από δαντέλα ή οτιδήποτε άλλο θα το κάνει να μη δείχνει σαν ένα απλό κολάν που το φοράς όλη μέρα, φρόντισε να είναι μικρές και διακριτικές. 

 

Αυτοί είναι οι καλύτεροι συνδυασμοί με δερμάτινο κολάν που εντοπίσαμε στο Pinterest: