Γούστα είναι αυτά αλλά τα τελευταία δυο χρόνια δεν έχω τηλεόραση σπίτι μου. Αλλά έχω το ραδιόφωνο ανοιχτό από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Αφενός, γιατί χωρίς μουσική δεν μπορώ να λειτουργήσω. Αφετέρου, γιατί οι ειδήσεις στο ράδιο είναι απλές, περιεκτικές, σύντομες και χωρίς σάλτσες  (άντε με κανένα μικρό σχολιάκι). 

Από τις 7 το πρωί λοιπόν που ξυπνάω, μέχρι τις 10 το βράδυ, αυτές είναι οι εκπομπές που με τις μουσικές τους μου φτιάχνουν τη διάθεση. Για να δούμε.

 

Ξεκίνα την ημέρα σου με Rock 96.9 (7.00-10.00 κάθε πρωί με τον Αλέξανδρο Βραχωρίτη).

Αν ακούς rock, χωρίς αμφιβολία αυτή είναι η εκπομπή σου. Και βασικά αυτός είναι ο σταθμός σου. Τέρμα στις κλασικές βαρετές επαναλήψεις των ίδιων κομματιών. Ήρθε η ώρα να ξυπνήσεις με κάτι διαφορετικό. Plus: Ο σταθμός φλερτάρει πολύ με το σινεμά, οπότε μπορείς να ακούσεις τα καλλιτεχνικά νέα και να κερδίσεις προσκλήσεις για avant premiere.

Α! Και κάτι ακόμα. Μου αρέσουν οι ειδήσεις από τον Γιώργο Κυπαρρίση. Έχει μια φωνή που ακόμη και την χειρότερη είδηση να σου ανακοινώσει, δεν πρόκειται να σε μιζεριάσει.

Και ένα τραγουδάκι που μάθαμε πρώτα από τον Rock 96.9 και το σιγοτραγουδάμε στο λεωφορείο για τη δουλειά:

 
 

Κεφάτο μεσημέρι με την Μαίρη Ρετσίνα στον HIT 88.9 (Καθημερινά 10.00-14.00).

Και ενώ δεν είμαι ο πιο κεφάτος άνθρωπος του κόσμου και παρόλο που δεν γνωρίζω την Μαίρη προσωπικά, κάθε φορά που την ακούω με κάνει να χαμογελάω. 

Η κοπέλα το ΄χει. Είναι γεννημένη ραδιοφωνικός παραγωγός. Λέει ανάλαφρες ειδήσεις, της αρέσει η επικοινωνία με τους ακροατές και θέλει να της λέμε ότι την αγαπάμε. Και μας βάζει τραγούδια σαν αυτά:

 
 

 

Χαλάρωσε με λίγο πιπέρι στον Pepper 96.6 (και τον Κοσμά Δελεβέγκα καθημερινά 16.00-18.00).

Καταρχάς, μετά τη δουλειά και με τόση κίνηση στους δρόμους τον χρειάζεσαι αυτόν τον σταθμό. Κατά δεύτερον, τι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ είναι το Papercut Remix με την Μελίνα; Άκουσε αυτό αλλά και όση world, jazz, soul, funk, reggae ή swing θέλεις. Εκεί, στον 96.6.

 

Κάθε βράδυ 19.00-22.00 βάζω Kiss 92.9 (Με τον Ανδρέα Φιλίππου).

Αχά ναι, είναι πράγματι η καλύτερη μουσική από τα 80's μέχρι σήμερα. Γιατί όταν συντονίζομαι στον Kiss πολύ σπάνια θα κάνω ραδιοφωνικό ζάπινκ. Πώς να κάνεις ζάπινκ άλλωστε σε ένα τέτοιο τραγούδι;

 

Υ.Γ Φυσικά και υπάρχουν βραδινές εκπομπές οι οποίες μάλιστα μας κάνουν παρέα μέχρι τις πρωινές ώρες αλλά αυτές είναι κεφάλαιο από μόνες τους.  Γιαυτό και τους αξίζει ένα Part2  όταν θα είμαι πιο διαβασμένη!