Ο βιασμός είναι μια από τις φρικτότερες σωματικές και ψυχολογικές εμπειρίες που μπορεί να ζήσει μια γυναίκα και δυστυχώς είτε είμαστε στη Δύση είτε στην Ανατολή είναι πολύ πιθανό να ακούσουμε μια από τις παρακάτω ατάκες, οι οποίες πρέπει επειγόντως να ξεπεραστούν.

1. Κάποιοι βιασμοί είναι χειρότεροι από άλλους.

Όχι. Ο βιασμός από κάποιον άγνωστο στο δρόμο μπορεί να κάνει το θύμα να χάσει την αίσθηση της ασφάλειας στον έξω κόσμο και ο βιασμός από έναν γνωστό (ναι, και από τον σύντροφο) κάνει το θύμα να χάσει την ασφάλεια στο οικείο περιβάλλον του. Ο βιασμός είναι έγκλημα και σεξουαλική βια. Τέλος συζήτησης.

 

2. Ένα θύμα βιασμού αντιδράει πάντα υστερικά.

Και πάλι όχι. Το θύμα του βιασμού ούτε κλαίει πάντα, ούτε αντιδρά υστερικά. Το μούδιασμα λόγω του ψυχολογικού σοκ στην οποία βρίσκεται το θύμα και η σιωπή είναι μια απολύτως φυσιολογική αντίδραση και δεν κάνει την μαρτυρία λιγότερο αξιόπιστη.

 

3. Ο βιαστής δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι η κοπέλα δεν ήθελε.

(ΈΛΕΟΣ)

 

4.  Οι βιαστές είναι "δαιμόνιοι" μετανάστες που παραμονεύουν στα στενά.

Όχι.Στην πραγματικότητα, η συντριπτική πλειοψηφία των βιασμών που έχουν καταγγελθεί διαπράχθηκαν από βιαστές που γνώριζαν το θύμα και συνέβαιναν συνήθως στο σπίτι του θύματος. Να σου υπενθυμίσουμε ότι το να κάνεις σεξ με τον επί χρόνια σύντροφο σου επειδή εκείνος σε ανάγκασε με τη βία είναι και αυτό βιασμός.

 

5. Όταν το θύμα καταγγείλει το συμβάν, το δικαστήριο θα γίνει σύντομα.

Όχι. Πολλοί νομίζουν ότι αν το θύμα απευθυνθεί στην αστυνομία μετά από δυο εβδομάδες το πολύ θα γίνει και το δικαστήριο. Η αλήθεια είναι ότι ΑΝ γίνει τελικά δικαστήριο αυτό θα είναι από 12 έως 18 μήνες μετά.

 

6. Οι βιαστές είναι ψυχασθενείς και τέρατα.

Μόνο το 5% των βιαστών είναι πραγματικά ψυχοπαθείς και παραπέμπονται από το δικαστήριο για ψυχιατρική θεραπεία (Ναι, αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει πολύ).