Οταν μια χρονιά ξεκινάει με Kate Moss τότε οφείλει να κλείσει με Kate Moss. Η κραταιά κυρία της πασαρέλας τον περασμένο Ιανουάριο, στις 16 του μήνα, είχε κλείσει τα 40 της χρόνια και είχε φωτογραφηθεί για το Playboy, όντας η πρώτη που βρίσκεται σε αυτή την ηλικία και γίνεται εξώφυλλο στο περιοδικό, αλλά και με όχι τόσο μεγάλα προσόντα. Κι αυτό γιατί ο ερωτισμός που αποπνέει το βλέμμα της εκ Βρετανίας ορμώμενης επισκιάζει οτιδήποτε άλλο.

Τώρα που το 2014 μετράει μέρες, η Vogue είπε να απευθυνθεί σε αυτή που έχει φέρει τις περισσότερες πωλήσεις στο περιοδικό, σε αυτή που έχει φωτογραφηθεί 36 φορές για χάρη της (Δεκέμβριος 2011, Ιούνιος 2012, Μάρτιος 2013 οι τελευταίες), και να έχει την Kate στο τεύχος Δεκεμβρίου πρώτη μούρη με στυλ Brigitte Bardot. Και φυσικά να την φωτογραφίζει ο κορυφαίος του είδους, ο προσφάτως γενεθλιάζων, ο Mario Testino.

Και μπορεί η Kate να έχει την 17χρονη αδερφή τη Lottie να ακολουθεί τα βήματα της, αλλά σαν την ίδια δύσκολα θα ξαναβρουν οι πασαρέλες, οι σχεδιαστές, αλλά και το ανδρικό φύλο. Δεν είναι μόνο η λάμψη της, η ομορφιά της και το εμπορικόν του ονόματος της. Είναι και η σκοτεινιά της, η μαύρη της πλευρά, αυτή που την είχε κυριεύσει για μια 5ετία περίπου, από το 2004 μέχρι το 2009, εξαιτίας του συντρόφου της Pete Doherty, η πλευρά που έγινε εξώφυλλο μαζί με μερικές γραμμές κοκαΐνης, η πλευρά που παραδίνεται στο αλκοόλ.

Την ώρα που οι φίλες της, οι άλλες 3 από την 4άδα που μεγαλούργησε στα 90's, Naomi Campbell, Linda Evangelista, Christy Turlington, εξαφανίστηκαν ή έκαναν στην άκρη, εκείνη πιάστηκε από την θέση της κορυφαίας και δεν την έχει αφήσει μέχρι σήμερα. Άλλωστε ο εαυτός της ήταν πάντα που μετρούσε. Όταν βγάζεις 12 εκατομμύρια το χρόνο και τα ξοδεύεις σε πράγματα που θα σε διατηρήσουν στην κορυφή τότε ο εαυτός σου είναι το παν. Αλλά αυτά τα λεφτά η Kate τα έβγαζε με τον ιδρώτα της. Και ήταν ο λόγος που το μόντελινγκ στράφηκε σε τόσο αδύνατες κοπέλες στις αρχές της χιλιετίας.

Πριν μερικά χρόνια όταν έγινε ντόρος με τα ανορεξικά μοντέλα και ξεκίνησε μια παγκόσμια εκστρατεία η Kate είχε δηλώσει ευθαρσώς: Το να είναι skinny είναι μια υπέροχη αίσθηση. Δεν γεννήθηκε για πρότυπο, δεν την ένοιαξε ποτέ να γίνει ένα. Κάτι τέτοιο θα σήμαινει ότι θα προωθούσε τον ανταγωνισμό και κοπέλες που μπορεί να ήταν καλύτερες από εκείνη. Και αυτό δεν μπορούσε να το δεχτεί!

Τα τελευταία χρόνια είναι παντρεμένη με τον Jamie Hine και βγάζει μια πιο συγκαταβατική εικόνα, μια μικρή μονοτονία που την σπάει συχνά πυκνά με αυτές τις σέξι φωτογραφήσεις, φωτογραφίες που την δείχνουν μεθυσμένη, να την πηγαίνουν σηκωτή.

Πέρασαν 40 χρόνια για την ίδια, περίπου 20 για εμάς που θαυμάζουμε την λαμπερή με πολλές λακκούβες περσόνα της, τα οποία ήταν γεμάτα από τεστοστερόνη, φεστιβάλ,σκανδαλάκια, ακατάλληλους συντρόφους, ένα παιδί, αυταρέσκεια,εξαρτήσεις, πάθος και μια προσωπικότητα που παραδίδεται. Αυτό είναι που την κάνει γήινη και ποθητή: ότι είναι ευάλωτη!