Το πρόσωπο ταλαιπωρείται αρκετά με το κρύο και τις χαμηλές θερμοκρασίες! Το δέρμα αφυδατώνεται πολύ πιο εύκολα και έχει ανάγκη από τις φροντίδες μας. Δεν αφήνεις τίποτα στην τύχη του πολύ απλά… Ό, τι αφήνεις σε αφήνει και κάτι τέτοιο δεν θα σου άρεσε καθόλου. Σωστά; Λοιπόν, σου έχω τη λύση και μάλιστα σπιτικά και απολύτως οικονομικά! Και προσωπάκι στην εντέλεια και το πορτοφολάκι σου στη… θέση του! Τι λες; Σε έπεισα για να κάνεις μια εισβολή στην κουζίνα για το πρόσωπό σου και μόνο;

1. Μάσκα αναπλαστική

Ιδανική λύση αν παρατηρήσεις κάποια κοκκινίλα ή ερεθισμό.

Θα χρειαστείς: 25 γρ. μαγιά φρέσκια (θα τη βρεις στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ) και 1 μεγάλο ποτήρι χλιαρό γάλα.

Λιώνεις τη μαγιά στο γάλα, ώστε να έχεις μια απαλή κρέμα (πρόσθεσε λίγο ακόμα γάλα αν χρειάζεται). Άπλωσε στο πρόσωπο και το λαιμό, άφησε να δράσει για 10 λεπτά και έβγαλε με χλιαρό νερό.

 

2. Μάσκα ενυδατική

Καταπολέμησε την αφυδάτωση με μάσκα από αβοκάντο.

Θα χρειαστείς: φλούδα από 1 μέτριο αβοκάντο και 2 κουταλιές αμυγδαλέλαιο.

Λιώνεις τη φλούδα στο μπλέντερ, προσθέτεις το λάδι και ανακατεύεις πολύ καλά.

Άπλωσε στο πρόσωπο και το λαιμό για 10 λεπτά και κατόπιν, ξέβγαλε με άφθονο χλιαρό νερό.

 

Απαλές λοσιόν για το πρόσωπο

1. Λοσιόν αμυγδάλου

Προστατεύει και περιποιείται το δέρμα από το κρύο και την αφυδάτωση .

Λιώνεις  στο μπλέντερ 50 γρ αμύγδαλα (περίπου μια χούφτα) και προσθέτεις 200ml ροδόνερο. Πρόσθεσε 1γραμμάριο βάμμα βενζόης (θα το βρεις στο φαρμακείο). Άσε το μίγμα να σταθεί για 1 ώρα, άδειασέ το σε ένα γυάλινο μπουκάλι  και φύλαξέ το  στο ψυγείο.

2. Λοσιόν με βάση το αγγούρι

Βράζεις  400 γρ. αγγούρι (με τη φλούδα) σε 1 λίτρο νερό για 15 λεπτά περίπου. Λιώσε το αγγούρι με ένα πιρούνι, άφησέ  το να κρυώσει και πρόσθεσε 2 κουταλιές της σούπας λάδι αμυγδάλου. Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά, άδειασε το μίγμα σε ένα γυάλινο μπουκάλι και  τοποθέτησέ το στο ψυγείο.

3. Γαλάκτωμα λεμονιού ή πορτοκαλιού

Το λεμόνι είναι ένα πρώτης τάξεως αντισηπτικό, ενώ το πορτοκάλι χάρη στη βιταμίνη C που περιέχει δίνει λάμψη στις θαμπές επιδερμίδες.

Ανακάτεψε  3 κουταλιές χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού, 3 κουταλιές αμυγδαλέλαιο και 3 κουταλιές βαζελίνη. Χτύπησε καλά όλα τα υλικά με ένα πιρούνι ή στο μπλέντερ και φυλάξε το μίγμα σε μέρος δροσερό ή στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!