Ακριβώς! Δεν φτάνει μόνο να κάνεις κάποιες κινήσεις ή να εντάσεις στο πρόγραμμά σου ένα πρόγραμμα φροντίδας είτε είναι για το πρόσωπο, είτε για το σώμα ή τα μαλλιά και να μην το επαναλαμβάνεις, τότε δεν θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μάθε λοιπόν τι πρέπει να κάνεις και κάθε πότε....

Πρόσωπο

Καθαρισμός

Είναι απαραίτητο να καθαρίζεις το πρόσωπό σου πρωί και βράδυ. Χρησιμοποίησε προϊόντα με ελαφριά σύσταση και  πάντα ξέβγαζε το πρόσωπό σου με κρύο ή χλιαρό νερό και ποτέ ζεστό.

Καθαρισμός δεν σημαίνει ντεμακιγιάζ, άρα αν μέχρι τώρα πίστευες ότι λίγο γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ και ένα κομμάτι βαμβάκι, θα καταφέρουν να καθαρίσουν αποτελεσματικά, δυστυχώς, κάνεις λάθος. Η κίνηση αυτή εξυπηρετεί μόνο για να απομακρύνεις το μακιγιάζ και μέχρι εκεί.

Κρέμες

Πολλές φορές, ενώ θυμάσαι την κρέμα ημέρας ξεχνάς ή παραμελείς την κρέμα νύχτας. Μεγάλο λάθος! Το βράδυ, το δέρμα έχει μεγαλύτερη ανάγκη από ενυδάτωση και φροντίδα.

Να θυμάσαι:

Αν έχεις επιλέξει να χρησιμοποιείς ορό είτε για αντιρυτιδική προστασία, είτε για επιπλέον ενυδάτωση, τροφή ή λάμψη, τότε δεν προσφέρει κάτι, αν τον χρησιμοποιείς όποτε εσύ θυμάσαι, αλλά πρωί και βράδυ, πριν από την κρέμα.

 

Απολέπιση – μάσκες

Είναι απαραίτητο να καθαρίζεις σε βάθος την επιδερμίδα σου, προκειμένου να απομακρύνεις σμήγμα και λιπαρότητα και να καθαρίσεις τους φραγμένους πόρους. Επίλεξε το απολεπιστικό τζελ ή κρέμα που επιθυμείς και μην το παραμελείς. Δύο με τρεις φορές είναι αρκετό. Όσον αφορά τις μάσκες, χρησιμοποίησε τες και κυρίως θυμήσου τες δύο φορές με τρεις την εβδομάδα επίσης.

 

Σώμα

Ντους

Το ντους είναι μια υπόθεση που εξαρτάται από εσένα και μόνο. Σίγουρα, είναι απαραίτητο πρωί και βράδυ, αλλά ανάλογα με το πως νιώθεις, μπορείς να το επαναλαμβάνεις όσο συχνά θέλεις.

Απολέπιση

Διάλεξε ένα ελαφρύ απολεπιστικό τζελ και χρησιμοποίησέ  το μια με δύο φορές την εβδομάδα. Προτίμησε ένα σφουγγάρι ή μια λούφα απολέπισης, αλλά χωρίς να κάνεις έντονες κινήσεις, προκειμένου να αποφύγεις ερεθισμούς και κοκκινίλες.

Ενυδάτωση

Η περιποίηση σώματος δεν σταματάει στο ντούς. Χρειάζεται και ενυδάτωση, τροφή και λάμψη. Αμέσως μετά το ντους λοιπόν να απλώνεις μια κρέμα σώματος και το πρωί και το βράδυ.

Αν έχεις ξηρό δέρμα ή αφυδατωμένο, τότε καθιέρωσε κάθε βράδυ να απλώνεις ένα λάδι ενυδάτωσης.

Πέλματα απαλά

Περιποιήσου τα πέλματά σου δύο φορές την εβδομάδα και όχι κάθε φορά που κάνεις πεντικιούρ. Τρίψε απαλά με μια ράσπα ή ένα απολεπιστικό τζελ και κατόπιν, ενυδάτωσέ τα μια κρέμα ποδιών που θα τα βοηθήσει να διατηρηθούν λεία.

 

Μαλλιά

Λούσιμο

Απαραιτήτως 3- 4 φορές την εβδομάδα! Αν κάνεις κάποιο σπόρ ή γυμνάζεσαι, τότε επίλεξε ένα απαλό σαμπουάν και καθιέρωσε το λούσιμο σε καθημερινή βάση.

Μάσκες

Ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σου, διάλεξε  μια μάσκα για θρέψη ή ενυδάτωση ή ενίσχυση των φθαρμένων ή λεπτών μαλλιών και χρησιμοποίησέ τη 2 φορές την εβδομάδα.