Οσο μεγαλώνεις και κατασταλάζεις στο στιλ/ντύσιμο/εμφάνιση καταλαβαίνεις ότι οι σωστές επιλογές - που από εδώ και πέρα θα σε χαρακτηρίζουν και θα σε εκφράζουν - δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Δε λέμε ότι οι αλλαγές είναι περιττές, προφανώς και τις έχουμε ανάγκη για να παίρνουμε τα πάνω μας, αλλά ούτε χρώμα στα μαλλιά θα αλλάζεις κάθε μήνα, ούτε από φουλ αθλητικό στιλ θα μεταπηδάς στο office preppy, κάπου εδώ, ήρθε η στιγμή να βρεις τη στιλιστική ταυτότητά σου. Πως; Ε διάβασε τα παρακάτω ντε!

1. Χάζεψε σε περιοδικά, πέρνα χρόνο σε site (καλή ώρα σ' αυτό εδώ), πάρε ιδέες για το ντύσιμο και το styling. Φυσικά, κάθεμια έχει τη δική της προσωπικότητα και το ξεχωριστό στιλ που τη χαρακτηρίζει, αλλά όταν μπορείς να προσθέσεις μερικές παραπάνω πινελιές στο ντύσιμο σου γιατί να μην το κάνεις; Προσοχή! Όχι να το αλλάξεις, αλλά να το εμπλουτίσεις. Μην ξεσηκώνεις tips που δε σε εκφράζουν, αλλά προσπάθησε να πας ένα βήμα παρακάτω το στιλ που ήδη έχεις καθιερώσει.

2. Οργάνωσε την ντουλάπα σου, έτσι ώστε να ξέρεις που είναι κάθε πράγμα. Αυτό είναι το Α και το Ω του ντυσίματος σου, γιατί αν ψάχνεις τελευταία στιγμή να βρεις εκείνο το τζιν ή το μπλουζάκι που ήθελες να βάλεις, φυσικό κι επόμενο είναι να φορέσεις ό,τι βρεις μπροστά σου και να φύγεις τρέχοντας για τη δουλειά. Μάντεψε ποια δε θα πάει ωραία ντυμένη στο γραφείο! (εσύ)

3. Αξίζει να ξοδέψεις αρκετό χρόνο για να βρεις το σωστό τζιν.  Ξέρεις, αυτό με την τέλεια εφαρμογή. Μπορεί να σου φάει μέρες ή και μήνες, δεν έχει σημασία, στο τέλος όμως θα δεις ότι η επιλογή σου θα σε δικαιώσει. Ανεξάρτητα από το πως το έχεις φανταστεί, φρόντισε να βρεις αυτό που θα σε κάνει να νιώθεις όσο πιο άνετα γίνεται - θα γίνει φανταστικό key piece για το καθημερινό σου ντύσιμο.

4. Μη φοβάσαι να βάλεις χρώμα στο ντύσιμο σου. Πειραματίσου με χρώματα και συνδυασμούς, ακόμη κι αν ξέρεις ότι το χρώμα που σε κολακεύει και σου κόβει πόντους ήταν, είναι και θα είναι το μαύρο. Αυτό όμως δεν πρέπει να σε κάνει να αδιαφορείς για πιο φωτεινά και έντονα χρώματα, δοκίμασε τα, δεν έχεις τίποτα - μα τίποτα -  να χάσεις.

5. Γίνε φίλη με μια (πολύ καλή) μοδίστρα. Το συγκεκριμένο επάγγελμα είναι μονάχα ένα από εκείνα που πρέπει να έχεις γύρω σου, κυρίως για να υπάρχει αυτό το άτομο που θα ξέρει πως ακριβώς το θες το ρούχο και να στο φτιάχνει στα μέτρα σου. Μπορεί να μην το ράβει πάνω σου (ε τι είσαι πια; Μια σταρ του σινεμά;) αλλά μπορεί να μεταποιεί εκείνο το ρούχο που δε φοράς ή το άλλο που σου χάρισε η ξαδέρφη σου.

6. Να έχεις πάντα μαζί σου: ομπρέλα, άρωμα κι ένα τέλειο κραγιόν. Είναι νόμος! Δε θες να είσαι (κυριολεκτικά) σαν βρεγμένη γάτα αν ξεσπάσει μια μπόρα, δε θέλεις να κυκλοφορείς χωρίς το σήμα κατατεθέν σου που είναι μέσα σ' όλα και το άρωμα σου, δε θέλεις να σου τύχει έξοδος για ποτό μετά το γραφείο και να μην έχεις ένα κραγιόν να φορέσεις.

7. Να προσέχεις τις οδηγίες πλυσίματος για κάθε ρούχο. Άκου που σου λέω. Όσο ωραίο ή πρωτότυπο ή ακριβό είναι ένα ρούχο, άλλο τόσο χάνει από εμφάνιση και στιλ αν είναι ταλαιπωρημένο και κακοσυντηρημένο.

8. Μην αγοράζεις (και κυρίως μη φοράς) παπούτσια που δεν μπορείς να περπατήσεις. Ο χρυσός κανόνας θα έπρεπε να λέει κανονικά ότι αν δεν το έχεις με το τακούνι και περπατάς με τα χίλια ζόρια, καλύτερα να φοράς και να πετάς με τα converse. Άσε που κινδυνεύεις να πέσεις σε κάθε βήμα, πράγμα καθόλου άνετο/σέξι.

9. Διάλεξε σοφά τα κοσμήματα/αξεσουάρ σου. Κι αυτό στο λέει κάποια που φοράει ρολόι με την Πέπα τη γουρουνίτσα και δεν ντρέπεται ούτε λίγο, αλλά τα κοσμήματα σου είναι αυτά που θα απογειώσουν ένα απλό ντύσιμο και θα σε κάνουν να ξεχωρίζεις χωρίς καν να το προσπαθήσεις. Πέπα; Πέπα!

10. Βρες το στιλ σου και κόλλα σ' αυτό. Αφού εφαρμόσεις τα παρακάτω, αφού δοκιμάσεις κι αφού απορρίψεις τάσεις και στιλ, να βρεις αυτά που σε κολακεύουν περισσότερο και να μείνεις σ' αυτά. Στις αλλαγές λέμε ναι, αλλά μη χάνεις την ταυτότητά σου.

xx