Κάθε εποχή έχει τα καλά της και τα άσχημα της. Όσον αφορά στο φθινόπωρο, τα καλά είναι αρκετά αν το σκεφτείς λίιιιγο πιο προσεκτικά: τελειώνει η αφόρητη  ζέστη, όλοι επιστρέφουν στις βάσεις τους, βάζουμε ορεξάτες διάφορους στόχους για νέες αρχές. Όσον αφορά στη μόδα, κι εκεί είναι το καλύτερο μας. Μακρυμάνικα, ζακέτες, φούτερ, sneakers βγαίνουν ξανά στη φόρα και ανανεώνουν την ντουλάπα μας που είχε περιοριστεί στο σορτσάκι - τιραντάκι - μαγιό και φτου κι απ' την αρχή.

Το φθινόπωρο δε ζητάει πολλά, αν έχεις αυτά τα 11 κομμάτια, τότε είσαι έτοιμη για τα πρώτα κρύα!

1. Δερμάτινο σακάκι. Ένα διαχρονικό κομμάτι που μας έχει βολέψει όσο κανένα άλλο και είναι τόσο ροκ όσο και σικ.  Για το χαλαρό ποτό, τη βόλτα με τις φίλες, το ραντεβού ή τη σχολή, το δερμάτινο θα ταιριάξει με κάθε ντύσιμο (από φόρεμα, μέχρι τζιν). Κι αν το σχέδιο είναι ωραίο και σε κολακεύει, δεν έχει καμία σημασία αν θα είναι αληθινό δέρμα ή δερματίνη. 

2. Bomber jacket. Φέτος θα είναι η χρονιά του! Αποτελεί μια πολύ καλή εναλλακτική για σένα που δε θες ούτε το δερμάτινο αλλά ούτε και το κλασικό μπουφάν. Αυτή τη σεζόν τα bomber jackets έχουν έντονα prints και χρώματα, γιατί όχι και φιγούρες από τα αγαπημένα μας cartoon (βλέπε looney tunes).

3. Μεταλλικά αξεσουάρ/ρούχα/σακάκια. Με λίγα λόγια, μεταλλικά να ναι κι ό,τι να ναι. Αν ψάξεις την ντουλάπα σου όλο και κάτι θα βρεις, από εκείνο το μεταλλικό σακάκι που είχε η μαμά σου στα νιάτα της ή το ασημένιο κολιέ που είχες αγοράσει μερικά χρόνια πριν. Αυτή η τάση είναι ό,τι πρέπει για σένα που θες το κάτι παραπάνω στο ντύσιμο σου και βαριέσαι θανάσιμα τα μουντά ή κλασικά χρώματα. 

4. Statement γούνες. Σ' αυτό το σημείο σβήνω, λιώνω, με χάνετε. Όσο τις κορόϊδευα στην αρχή, τόσο τις λάτρεψα στην πορεία. Τι μ΄αρέσει σ' αυτές; Σε βάζουν για τα καλά σε χειμερινό mood, ταιριάζουν εξίσου με πιο χαλαρό ή formal ντύσιμο και σου δίνουν άλλον αέρα ρε παιδί μου. Να τις αγαπάτε τις γούνες!

5. Suede φούστες. Μακριές ή και πιο κοντές, με μπότες ή μποτάκια, οι φούστες είναι κομμάτι της θηλυκής πλευράς μας. Φοριούνται παντού και ποτέ (σχεδόν) δεν είναι κατώτερες των περιστάσεων. Ναι, στα δύσκολα (δεν-έχω-τίποτα-να-βάλω) προτίμησε μια μαύρη ή καφέ φούστα.

6. Camel Coat. Καλά το κατάλαβες, το παιχνίδι γίνεται στα πανωφόρια φέτος. Το καλό με το συγκεκριμένο σακάκι είναι ένα: η διαχρονικότητα του. Δε θα βγει εκτός εποχής και πάντα σου χρειάζεται για εκείνη την επίσημη περίσταση, την επίσκεψη με τους γονείς, το γάμο της συναδέλφου σου. Προσοχή: να διαλέξεις σοφά το μήκος για να σε βολεύει και να σε εκφράζει.

7. Statement chockers. Ω ναι, απ' ότι φαίνεται αυτό το trend ήρθε για να μείνει για τα καλά. Αν δεν περιοριστείς στο μαύρο κλασικό chocker που ανά δεκαετίες κάνει το πέρασμα του, προτείνω να καταφύγεις σ' ένα πιο εντυπωσιακό που θα σε ξελασπώσει μ΄ ένα πιο χαλαρό/απλό ντύσιμο. Άσε που τραβούν τα βλέμματα στο ντεκολτέ και το λαιμό σου - σημείο κατατεθέν της θηλυκότητας (sexiness στο φουλ!).

8. Μεγάλα/φαρδιά μανίκια. Δεν έχει σημασία αν θα είναι σε πουλόβερ ή μπλούζα, το θέμα είναι να αποτελούν τον ορισμό του χουχουλιάρικου ντυσίματος. Ίσως - ίσως λέμε - σε δυσκολέψουν σε καθημερινές δραστηριότητες, αλλά έχουν πολύ στιλ και τα αγαπάμε κι αυτά.

9. Οτιδήποτε βελούδινο. Αν μπορούσαμε να ορίσουμε ένα ύφασμα ως το ύφασμα της σεζόν/χρονιάς (και της καρδιάς μας) αυτό θα ήταν σίγουρα το βελούδο. Δε χρειάζεται να το ταυτίζεις με πολύ επίσημο ντύσιμο, μια βελούδινη μπλούζα με ένα τζιν είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για το ντύσιμο της σχολής ή ακόμη και του γραφείου.

10. Over the knee boots. Η' αλλιώς, ο  ορισμός της φράσης "η μόδα κάνει κύκλους". Πέρα από το γεγονός ότι σε κρατούν ζεστή, τραβούν τα βλέμματα και είναι άκρως εντυπωσιακές με μια μίνι φούστα ή φόρεμα. Προτίμησε ένα σχέδιο/χρώμα που να είναι ευκολοφόρετο, ώστε να μην τις χαρεί η ντουλάπα σου περισσότερο από σένα.

11. Flared Jeans. Μα να μην τα μπορώ με τίποτα; Αντικειμενικά, αν είσαι δυο μέτρα και μπορείς να τα υποστηρίξεις με το αντίστοιχο μποτάκι (ναι το θέλει το τακούνι του), με την ευχή μου. Διαφορετικά, εμείς που είμαστε μέτριου αναστήματος μπορούμε να περιοριστούμε σε boyfriend jeans ή στα αγαπημένα ψηλόμεσα.

Καλή σεζόν, λοιπόν!