O Γιώργος, είναι ένας φυσιολογικός άνθρωπος με μια καθημερινή ζωή. Αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι η έλλειψη προτύπου, γι’ αυτό και έπειτα από την ενασχόλησή του με το film noir και ένα ατύχημα πιστεύει πως είναι ο Χάμφρει Μπόγκαρτ, ο ηθοποιός.

H ταινία "Humphrey" είναι φόρος τιμής σε μιαν άλλη εποχή του κινηματογράφου. Ανατρέχει σε παλιές μορφές του και δημιουργεί κόσμους ξεχασμένους. Είναι μια ταινία φτιαγμένη για το κοινό, παλιό και νέο. Συνδυάζει εποχές και φέρνει τη μαγεία στην οθόνη. Το θέμα της; Η πίστη. Η πίστη σε οτιδήποτε μπορούμε να φανταστούμε. Αν πιστέψεις κάτι πραγματικά, και το κάνεις μέρος της πραγματικότητάς σου, στην αρχή ο κόσμος θα σε πει τρελό, έπειτα θα αποδεχτεί την τρέλα σου, στο τέλος όμως θα γίνει μέρος αυτής της τρέλας.

Η ταινία είναι εμνευσμένη από τους ηθοποιούς του Hollywood του 40, γιατί τους βλέπαμε να παίζουν ένα είδος χαρακτήρα και μπορούσαμε να ταυτιστούμε με αυτούς, καθώς τους συνδυάζαμε με ένα συγκεκριμένο είδος και αυτομάτως γινόντουσαν πρότυπα. "Εγώ, διάλεξα τον Humphrey Bogart, μια εμβληματική φιγούρα διότι ήταν άνθρωπος αγωνιστής, ο οποίος υπερασπίστηκε το κινηματογράφο κατά της λογοκρισίας" λέει ο σκηνοθέτης Στέφανος Γκέκας. "Μου έδωσε έμπνευση σαν ηθοποιός αλλά και σαν άνθρωπος".

 

O σκηνοθέτης της ταινίας Στέφανος Γκέκας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 29 Δεκεμβρίου του 1994. Είναι απόφοιτος του AKMI METROPOLITAN COLLEGE μέρος του QUEEN MARGARET UNIVERSITY  με ειδικότητα στη Σκηνοθεσία κινηματογράφου. Έχει κάνει μικρού μήκους ταινίες κι έχει συμμετάσχει σε διάφορα ελληνικά φεστιβάλ. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Useful Links