Η αιώνια κόντρα συνεχίζεται. Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, Βίσση-Βανδή, κιθαρίστας-ντράμερ, και φυσικά –σοκολάτα ή αλάτι.

Ο συνδυασμός βέβαια των τελευταίων δύο είναι ο καλύτερος, αλλά πάντα υπάρχει κάτι που προτιμάμε περισσότερο: γλυκά η αλμυρά; Σοκολάτα ή φαγητό;

Πρόσεξε τι θα αποφασίσεις γιατί αυτό σημαίνει πολλά και για την προσωπικότητά σου! Καλά διάβασες!

Το American Psychological Association πραγματοποίησε μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 55 φοιτητές, που βαθμολόγησαν τις καλύτερες γεύσεις  για 50 διαφορετικά τρόφιμα που βασίζονταν σε πέντε βασικά είδη γεύσης: ξινό, γλυκό, πικρό, πικάντικο και αλμυρό. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι φοιτητές που τους άρεσαν τα γλυκά, είχαν υψηλότερο επίπεδο τερπνότητας, που σημαίνει ότι ήταν πιο πιθανό να είναι συνεργάσιμοι, συμπονετικοί και φιλικοί.

Σε μια άλλη μελέτη, δόθηκαν σε 55 προπτυχιακούς φοιτητές ένα κράκερ, ένα κομμάτι σοκολάτας γάλακτος ή τίποτα. Στη συνέχεια, τους ζητήθηκε να βοηθήσουν τον καθηγητή τους ώστε να ολοκληρώσει μια εργασία. Οι φοιτητές που είχαν καταναλώσει σοκολάτα, ήταν πιο πρόθυμοι να βοηθήσουν τον καθηγητή από τους μαθητές που είχαν τραφεί χωρίς ζάχαρη  και εκείνων που δεν είχαν τραφεί καθόλου!

Σύμφωνα με άλλη έρευνα, αυτοί που είναι λάτρεις του αλμυρού, είναι τύποι που πηγαίνουν με το ρεύμα, δεν αγχώνονται ιδιαίτερα και αυτό γιατί πιστεύουν στη μοίρα –άρα θεωρούν ότι δεν μπορούν να αλλάξουν και πολλά πράγματα στη ζωή τους.

Όσο για εσάς που είστε λάτρεις των πικάντικων, είστε ριψοκίνδυνοι, μπορείτε να εκτεθείτε σε κινδύνους, όχι μόνο στη ζωή, αλλά και με το φαγητό, σύμφωνα με άλλη μελέτη!

Τέλος, εσείς που λατρεύετε την πικρή γεύση, δεν έχω και πολύ ευχάριστα νέα. Είστε οι πιο πιθανοί να έχετε ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά στην προσωπικότητά σας….