Η Amy Poehler, ηθοποιός, συγγραφέας, παραγωγός και συμπαρουσιάστρια της Tina Fey στην απονομή των Golden Globes είναι από τις πιο λατρεμένες celebrities στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, χάρη στο απίστευτο χιούμορ και το πηγαίο ταλέντο της. Διαβάζοντας μερικά αποσπάσματα από το βιβλίο της Yes Please που κυκλοφόρησε στις 28 Οκτωβρίου, διαπιστώνουμε ότι θα γίνει και η δική μας αγαπημένη!

Το βιβλίο της περιέχει εμπειρίες από τη δική της ζωή και συμβουλές αυτο-βοήθειας σε ίσες δόσεις και λειτουργεί τελικά σαν ένας «οδηγός επιβίωσης» για κάθε σύγχρονη γυναίκα. Να μερικές από τις πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις της που περιέχονται στο Yes, Please:

Όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις, γέλα. Περίπου πέντε φορές στη ζωή σου θα ζήσεις αυτό το γρήγορο απότομο πέρασμα από το κλάμα στο γέλιο και αυτή η ακραία αλλαγή κατεύθυνσης είναι τελικά  ο λόγος για τον οποίο παραμένουμε ζωντανοί και ένας παράγοντας που μας χαρίζει αρκετά χρόνια ζωής επιπλέον.

Μην ξεχνάς να διασκεδάζεις. Κανείς δεν δείχνει ανόητος όταν περνάει καλά.

Θυμήσου να κάνεις αυτά που φοβάσαι και να νιώθεις ζωντανή. Η περιπέτεια και ο κίνδυνος κάνουν καλό στην καρδιά και την ψυχή.

Καθώς μεγαλώνεις αποκτάς υπερφυσικές δυνάμεις. Επιπλέον, σε βοηθάει να αναπτύξεις όραση ακτίνων Χ. Το παράξενο είναι ότι τη στιγμή που μπορείς πια να βλέπεις καλύτερα τους ανθρώπους, εκείνοι αρχίζουν να σε κοιτάζουν λιγότερο.

Μην βασίζεις την ευτυχία σου στις επαγγελματικές επιτυχίες. Προσπάθησε να νοιάζεσαι λιγότερο γι’ αυτές. Μάθε να μην τις επιθυμείς ιδιαίτερα. Συμπεριφέρσου στην καριέρα σου σαν να είναι ένας κακός γκόμενος.  

Η ομορφιά δεν είναι τον παν. Ανακάλυψε ποια είναι η δική σου δύναμη και κάνε τη κτήμα σου. Αποφάσισε από νωρίς ποιο είναι το χάρισμά σου. Μην ασχολείσαι με όσα δεν θα έχεις ποτέ. Οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό είναι πιο ευτυχισμένοι και πιο σέξι.

Μην φοβάσαι να γελοιοποηθείς. Το να δείχνεις ανόητη μπορεί να σου δώσει πολλή δύναμη. Οι άνθρωποι που είναι αποφασισμένοι να παίρνουν ρίσκα είναι αυτοί που γίνονται «ο βασιλιάς και η βασίλισσα του χορού».

Μην απολογείσαι συνέχεια και για  τα πάντα. Κι όταν νιώθεις την ανάγκη να το κάνεις, μην είσαι σκληρή με τον εαυτό σου. Χρειάζεται να περάσουν χρόνια μέχρι να μπορέσει μια γυναίκα να ξεμάθει όλα αυτά για τα οποία την έμαθαν να ζητάει συγνώμη. Θα πάρει χρόνια να βρεις τη δική σου φωνή και να μάθεις τι ακριβώς σου ανήκει.

Όταν τα κάνεις μούσκεμα, άκου την καρδιά και όχι το μυαλό σου. Το μυαλό δεν είναι φίλος σου στις περιπτώσεις που νιώθεις άσχημα.

Κάθε γυναίκα πρέπει να ευχαριστιέται το σεξ. Βεβαιώσου ότι περνάς καλά στο κρεβάτι. Ο Θεός μας έχει τιμωρήσει με την ικανότητα να προσποιούμαστε ικανοποίηση. Δείξτου ότι εσύ είσαι το αφεντικό, μαθαίνοντας πώς να διεκδικείς αυτό που θες.

Το σεξ δεν έχει να κάνει μόνο με τον οργασμό. Μπορεί να μην φτάνεις πάντα στην ολοκλήρωση. Μην ανησυχείς. Κάθε σημείο της διαδρομής μπορεί να είναι σπουδαίο.

Η αληθινή αγάπη κρύβεται στις λεπτομέρειες. Μια μέρα ξύπνησα κι άρχισα να ζητάω συγνώμη που ροχάλιζα. Εκείνος, έβγαλε από τα αφτιά του τις ωτοασπίδες για να ακούσει τι έλεγα. Ήταν μια από τις πιο ρομαντικές χειρονομίες που έχω δει ποτέ!

Μπορείς να παραγγείλεις το βιβλίο της Amy Poehler Yes Please, κάνοντας κλικ εδώ!