Αν αγαπάς τα ποδήλατα σου έχουμε ευχάριστα νέα!

Ναι λοιπόν, είναι γεγονός. Το πρώτο ξύλινο ποδήλατο στην Ελλάδα, δημιουργήθηκε στην συμπρωτεύουσα και σε περιμένει.

Δυο επιπλοποιοί από τη Θεσσαλονίκη, ο Αργύρης και ο Γιώργος Λεκοβίτσης, βρήκαν μια ξεχωριστή ιδέα για να δώσουν νέα ώθηση στην επιχείρηση τους.

Είναι τα πιο όμορφα ποδήλατα που έχουμε δει και μάλιστα δεν έχουν καμιά απολύτως διαφορά στις επιδόσεις τους από τα κλασικά συμβατικά. Η μοναδική τους διαφορά έγκειται στον ξύλινο σκελετό τους, ο οποίος αποτελείται από τρια διαφορετικά είδη ξύλου -μαόνι, καρυδιά και μέλιο- και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικός. Εσωτερικά, ο σκελετός είναι κούφιος ώστε να αντέχει οποιοδήποτε βάρος αλλά και να απορροφά τους κραδασμούς.

 

Και για να είσαι πλήρως ενημερωμένη δες τι απαντούν οι δημιουργοί του ξύλινου ποδηλάτου στις πιο συχνές ερωτήσεις μας:
 

Πόσο βάρος έχουν;

Το βάρος πλαισίου είναι από 2,3 έως 3,7 kg ανάλογα με το ξύλο και τον τύπο του ποδηλάτου. Οι κούρσες από 2,3 -3 kg Τα MOUNTAIN από 2,8 – 3,7.

Πού μπορώ να το βρω;

Στο εργοστάσιο κατασκευής, όπου βρίσκετε στη Βιομηχανική περιοχή Σίνδου Θεσσαλονίκης. Περισσότερες πληροφορίες ή παραγγελίες ή αν θέλετε να το δείτε από κοντά και να κάνετε πετάλι, τηλεφωνικά από τους ίδιους τους κατασκευαστές στο 2310 798 391 .

Είναι οικολογικό;

Αναπαράγεται από τη φύση – είναι ανανεώσιμη πρώτη ύλη - Η χρησιμοποίηση ξύλου – αντί άλλων υλικών όπως λ.χ. αλουμίνιο, σίδηρο – σημαίνει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, διότι η πριστή ξυλεία απαιτεί πολύ λιγότερη ποσότητα ενέργειας για να παραχθεί από ότι χρειάζονται τα άλλα υλικά. Δηλαδή μια ξύλινη κατασκευή απαιτείται το 1/2 με 1/3 της ποσότητας πετρελαίου από αυτή που χρειάζονται τα άλλα υλικά.