Δεν πρόλαβε να περάσει ούτε ένας χρόνος από την ημέρα που μειώθηκαν οι τιμές των εισιτηρίων στα ΜΜΜ και το Υπουργείο Μεταφορών έρχεται να ανακοινώσει αύξηση ή καλύτερα επιστροφή στις παλιές τιμές. Μόνο που τώρα, το 1,40 (0,70 το φοιτητικό/μειωμένο) ευρώ του εισιτηρίου θα συνεχίσει να ισχύει για μεταφορές 70 λεπτών κι όχι 90 όπως ίσχυε πριν την τελευταία αναπροσαρμογή του τιμοκαταλόγου των Συγκοινωνιών Αθήνας.

Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο πάρθηκε για να ενσωματωθεί ο νέος ΦΠΑ που ισχύει για τα εισιτήρια και θα τεθεί σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου του 2016.

Όσον αφορά τις μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών που ενδιαφέρουν πολλούς επιβάτες του Μετρό και των Λεωφορείων, ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης τόνισε πως γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρηθούν οι τιμές ως έχουν, δηλαδή στα 30 (15 η φοιτητική/μειωμένη) ευρώ. Τελεσίδικη απόφαση κι ανακοίνωση ωστόσο, δεν έχει υπάρξει προς το παρόν.

Τέλος, έγινε αναφορά και στο ηλεκτρονικό εισιτήριο το οποίο θα ισχύσει από 1η Ιανουαρίου του 2017.

Υ.Γ1: Επειδή είμαστε θετικοί τύποι όμως, μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Μετά από τέτοια αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων, ο συνωστισμός στα ΜΜΜ της Αθήνας αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν. Μας σκέφτονται εκεί στην Κυβέρνηση...

Υ.Γ2: Δεν προλάβαμε να χαρούμε για το νέο ωράριο της «φοιτητικής γραμμής» 608, ήρθαν να μας γειώσουν πάλι... Τστστς!

Πηγή: neopolis.gr