Λίγο η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της, λίγο τα απέραντα νησιά της, λίγο ο ήλιος, το ατελείωτο γαλάζιο και το πράσινο έως εκεί που φτάνει το μάτι σου, η Κροατία είναι μια χώρα που παρουσιάζει αναμφίβολα πολλά κοινά με την Ελλάδα, αλλά δεν είναι μόνο αυτά που την κάνουν τόσο ξεχωριστή.

Την έχουν αποκαλέσει «πριγκίπισσα της Αδριατικής», καθώς η ακτογραμμή της ξεπερνά τα 1.100 χιλιόμετρα και διαθέτει περισσότερα από 1.000 νησιά. Με άσο στο μανίκι της, τις Δαλματικές ακτές, η Κροατία είναι ένα πραγματικό στολίδι των Βαλκανίων. Εάν σκοπεύεις να κανονίσεις κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, παρακάτω θα βρεις τους λόγους που κάνουν την Κροατία, ιδανικό προορισμό για έναν 20χρονο  ταξιδιώτη κι είμαι σίγουρη πως θα σε πείσουν απόλυτα:

1. Game of Thrones

Η αλήθεια είναι πως πολλά από τα πλάνα της αγαπημένης μας σειράς έχουν υποστεί τεράστια επεξεργασία, ωστόσο όλα τα κάστρα και τα τοπία υπάρχουν στην πραγματικότητα και βρίσκονται στην Κροατία! Είμαι βέβαιη πως κάθε φανατικός του GOT το γνωρίζει ήδη. Η πρωτεύουσα των Γουέστερος, το Κινγκς Λάντινγκ, είναι η παλιά πόλη στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας και οι πολεμίστριες του Ρεντ Κιπ, είναι το κάστρο Λοβριτζενακ στην ίδια πόλη. Επίσης, στην Κροατία είναι το κάστρο των Αθανάτων, που στην πραγματικότητα είναι ο πύργος Μινσέτα, καθώς κι η πόλη Κάρθ που είναι το κροατικό νησί Λόκρουμ.

Η συνέχεια του άρθρου εδώ!

Πηγή: neopolis.gr