Γιορτές γιορτές γιορτες! Όλο  και κάποιο κάλεσμα θα έχεις τις επόμενες μέρες! Αφού λοιπόν κανονίσεις το θέμα «τι φοράμε για να καταπλήξουμε», ποιο είναι το επόμενο που πρέπει να προσέξεις; Να κάνεις την καλύτερη εντύπωση φυσικά. Πάμε να δούμε πώς:

1. Πάντα να ενημερώνεις αν θα πας

Το κουμπάκι RSVP που βλέπεις σε όλα τα events που σε καλούν στο facebook έχει το σκοπό του. Ο οικοδεσπότης πρέπει πάντα να ξέρει εάν σκοπεύεις να τον τιμήσεις ή όχι. Τραβάει που τραβάει ζόρι με την προετοιμασία, κρίμα δεν είναι να σε υπολογίζει και να μην πας;

2. Να είσαι στην ώρα σου

Το «θα αργήσω για να κάνω εντύπωση» είναι πιο passé κι απ’ τα χαμηλοκάβαλα τζιν. Δε νομίζω η φίλη σου να χαρεί και πολύ άμα σε περιμένει 40 λεπτά για να σβήσει την τούρτα της.

3. Πάμε να (μη) γίνουμε πολλοί

Αν δεν το διευκρινίζει η πρόσκληση, καλύτερα να μην πάρεις την πρωτοβουλία να κουβαλήσεις και τη μισή παρέα σου μαζί. Ανάλογα την περίπτωση βέβαια. Πάντα να ρωτάς, για να ‘χεις το κεφάλι σου ήσυχο.

4. Δωράκι κανείς;

Αυτό που σου έμαθαν οι γονείς σου ισχύει: Δεν είναι ευγενικό να πηγαίνεις κάπου με άδεια χέρια. Το τι θα πας στον κάθε άνθρωπο διαφέρει, ανάλογα με τη σχέση που έχετε. Σίγουρα πάντως είναι μια κίνηση που θα εκτιμηθεί.

5. Μην κλέβεις την παράσταση

Δεν ξέρω αν έχεις δει το επεισόδιο των Friends που η Monica αρραβωνιάζεται τον Chandler αλλά στο πάρτι γίνεται φασούλα μεταξύ Ross και Rachel. Το πάρτι φυσικά καταρρέει αφού η Monica δεν είναι πλέον το κέντρο της βραδιάς και ακολουθεί ο κακός χαμός. Ε, δε θες να γίνει κάτι ανάλογο. Προσπάθησε να είσαι πιο μαζεμένη, ένα βράδυ είναι, θα περάσει.

6. Με ρέγουλα!

Θέλεις να είσαι το (αστείο) θέμα συζήτησης όλων των υπολοίπων την επόμενη μέρα; Δε θέλεις! Μη βλέπεις το κάθε κάλεσμα σαν ευκαιρία να φας και να πιεις χωρίς αύριο γιατί όχι μόνο θα σε περάσουν για αλκοολική αλλά και για τζαμπατζού!

7. Βάλε ένα χεράκι

Δε λέμε να σηκωθείς να στρώσεις το τραπέζι σε ένα εστιατόριο, αν όμως είσαι καλεσμένη σε ένα σπίτι, μπορείς να προσφερθείς να βοηθήσεις με το σερβίρισμα ή το μάζεμα του τραπεζιού. Το πιο πιθανό είναι να μη σε αφήσουν, σίγουρα όμως θα έχεις κάνει καλή εντύπωση.

8.Μην κάνεις αρμένικη τη βίζιτα

Αν το πάρτι δεν το οργανώνει η κολλητή σου, ας μην είσαι η τελευταία που θα φύγει. Όταν βλέπεις ότι τα ποτά τελειώνουν ή οι οικοδεσπότες συμμαζεύουν κάπως την κουζίνα, σημαίνει ότι είναι ώρα να πας σπιτάκι σου. Τσουπ τσουπ!

9. Social media, τα απαραίτητα

Θέλεις να γεμίσεις τον τόπο φωτογραφίες ώστε να καταλάβουν όλοι πόσο περιζήτητο και fun κορίτσι είσαι, πάντα όμως να ρωτάς τους οικοδεσπότες αλλά και τους υπόλοιπους καλεσμένους αν θέλουν να τους κάνεις tag την επόμενη μέρα. Έχουν χαλάσει φιλίες γι’ αυτόν τον λόγο!

Αυτά από εμάς, πήγαινε και κάνε μας περήφανες!