Ο χορευτικός ταχύς ρυθμός που αναγνωρίστηκε την δεκαετία του 1930 και αμφιταλαντεύεται μεταξύ παραδοσιακής και μοντέρνας jazz ζωντανεύει και πάλι αυτή την φορά στην ελληνική μουσική βιομηχανία. Από τους δρόμους του Σικάγο, στις χορευτικές επιδεξιότητες του Fred Astaire, τον κλασσικό Frank Sinatra η swing μουσική ταξίδεψε και εξελίχθηκε μέσα στον χρόνο και εν τέλει ‘προσγειώθηκε’ στην σημερινή ελληνική μουσική πραγματικότητα.

Οι jazz και swing ήχοι αναγνωρίζονται εύκολα από τον γρήγορο ρυθμό τους που σε παρακινούν να παρασυρθείς σε χορευτικές φιγούρες και χαρακτηρίζονται από τον πλούσιο σε πνευστά και έγχορδα ήχο τους, με έντονη την παρουσία του σαξόφωνου, της τρομπέτας αλλά και του κοντραμπάσου και της κιθάρας. Το πολυσύνθετο μουσικό σχήμα που ονομάζεται “swing” επηρέασε και ενέπνευσε πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο μουσικό είδος και να το επανασυστήσουν στο ελληνικό κοινό από την δική τους ματιά.

Penny & The Swingin’ Cats

Το μουσικό συγκρότημα με τραγουδίστρια την Πέννυ Μπαλτατζή ...και τους swing γάτους της πρωτοεμφανίστηκε το 2010 και ήδη μετράει στο βιογραφικό της σημαντικές εμφανίσεις δίπλα σε μεγάλα ονόματα της διεθνούς δισκογραφίας, μεταξύ των οποίων είναι ο Marc Almond αλλά και ο ‘γκουρού’ της electro-swing σκηνής ,  Parov Stelar. To συγκρότημα αρχικά παρουσιάστηκε με διασκευές γνωστών κομματιών σε jazz, rockabilly και swing ρυθμούς που οι ίδιοι επιμελήθηκαν, ενώ το Νοέμβριο του 2013 κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλεία με τον τίτλο «ΡΕΤΡΟ» που περιέχει νέα τραγούδια με την υπογραφή του γκρουπ.

Η συνέχεια του άρθρου εδώ!

Πηγή: neopolis.gr