‘Ολες είχαμε τρελές φιλοδοξίες για το μέλλον όταν ήμασταν μικρές, όταν όμως η Alyssa Carson δήλωνε στα 3 της χρόνια ότι θέλει να γίνει αστροναύτης, μιλούσε πάρα πολύ σοβαρά!  Η-πλέον 13χρονη- πιτσιρίκα από την Λουιζιάνα των ΗΠΑ αφιερώνει μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς της στην προετοιμασία για το επάγγελμα των ονείρων της. Κι αν αυτό δεν είναι αρκετό για να σε εντυπωσιάσει, μάθε ότι η Alyssa δεν σκοπεύει να γίνει απλώς μια ακόμη αστροναύτης, αλλά το πρώτο άτομο που θα πατήσει το πόδι του στον πλανήτη Άρη.

Στην προσωπική της ιστοσελίδα (www.nasablueberry.com), η Alyssa μοιράζεται με το κοινό της τους λόγους που την ενθουσιάζει το ταξίδι στο Διάστημα: "Ο Άρης μπορεί να γίνει η επόμενη Γη. Απλά σκεφτείτε όλα τα πράγματα που βρίσκονται στο Διάστημα. Για παράδειγμα: πλανήτες που δεν έχουμε εξερευνήσει, γαλαξίες που δεν γνωρίζουμε καν ότι υπάρχουν, αστέρια που είναι ακόμα "μωρά" (...). Είναι περισσότερα απ'ο,τι μπορείτε να φανταστείτε. ΑΝΗΚΩ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ".

Τι έχει κάνει λοιπόν ως τώρα η μικρή...wannabe Αρειανή για να πετύχει τον στόχο της; Σχεδόν τα πάντα!

  • Στις 9 Οκτωβρίου του 2013 έγινε το πρώτο άτομο που ολοκλήρωσε το λεγόμενο «NASA Passport Program»-δηλαδή, που επισκέφτηκε όλα τα Κέντρα της NASA στην Αμερική που είναι ανοιχτά στο κοινό. Εκεί της δόθηκε η ευκαιρία να δειπνήσει με κανονικούς αστροναύτες-μελλοντικούς της συναδέλφους και να κουβεντιάσει μαζί τους για το κοινό τους πάθος.
  • Έχει παρακολουθήσει από κοντά 3 εκτοξεύσεις πυραύλων.
  •  Η Alyssa έχει επίσης επισκεφτεί όλα τα Space Camps της NASA ανά τον κόσμο (φαντάσου κάτι σαν την κατασκήνωση που πέρναγες τα καλοκαίρια σου μικρή, μόνο που ασχολούνται όλη την ώρα με πλανήτες). Μάλιστα, γνωρίζει 4 ξένες γλώσσες: Iσπανικά, Γαλλικά, Κινέζικα και λίγα Τούρκικα που…πήρε το αυτί της στο Space Camp της Τουρκίας. 
  •  Έχει παρακολουθήσει προγράμματα σε μερικά από τα σημαντικότερα κέντρα γνώσης της Αμερικής- στην Διαστημική Ακαδημία, την Ακαδημία Ρομποτικής αλλά και στο MIT, ίσως το κορυφαίο τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του κόσμου.

Η NASA άραγε εγκρίνει την δραστηριότητά της; "Βρίσκεται στην τέλεια ηλικία για να γίνει κάποια μέρα αστροναύτης και τελικά να ταξιδέψει στον Άρη. Κάνει σωστά πράγματα, ακολουθεί την σωστή εκπαίδευση και όλα τα σωστά βήματα για να τα καταφέρει", είπε για την Alyssa ο αντιπρόσωπος της NASA, Paul Foreman. 

Μπορεί λοιπόν να έχει ακόμα δρόμο μπροστά της, όμως φαίνεται ότι έχει κάνει μια πολύ δυνατή αρχή. Εμείς, ως YOLO, της ευχόμαστε τα καλύτερα!