Είναι αλήθεια ότι η μετάβαση από την παιδικότητα στην ενηλικίωση, πολλώ μάλλον η επιτυχία κι η ικανοποίηση που νιώθει ένας νέος άνθρωπος με την εισαγωγή του στον πλέον μαγικό κόσμο του Πανεπιστημίου, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στη ζωή του. Ορμώμενος από τη δίψα για ζωή και την αναζήτηση εμπειριών, προσπαθείς να απολαύσεις στο έπακρο κάθε μικρή καθημερινή στιγμή ως φοιτητής. Ξεχνάς υποχρεώσεις, πρέπει και μη, γίνεσαι κατά κάποιο τρόπο ελεύθερο πνεύμα, απελευθερώνεσαι κι αποφασίζεις ότι για τα επόμενα 4 με 5 χρόνια που ακολουθούν δεν θα κάνεις τίποτα περισσότερο από το να βιώσεις στο μέγιστο βαθμό τις εμπειρίες που σου προσφέρουν οι πιο όμορφες και ξέγνοιαστες, κατά γενική ομολογία, στιγμές της φοιτητικής σου ζωής.

Ωστόσο, όσο το ζεις, ο καιρός περνάει και τα πράγματα στη σχολή σου δυσκολεύουν και σε πιάνει απελπισία για το τι σου επιφυλάσσει το μέλλον και αρχίζεις να αναρωτιέσαι τι στο καλό θα κάνεις αφού τελειώσεις και και και… ουφ,  αγχώθηκα! Δεν είναι κι ακριβώς έτσι τα πράγματα και δεν πρέπει να σε πιάνει πανικός, αλλά θα έρθει η ώρα όπου θα σε απασχολήσει και το μέλλον σου. Θα θεωρείς αναγκαία υπόθεση να αναρωτηθείς τι προσδοκίες έχει τοαντικείμενο σπουδών σου κι αναλόγως με τις απολαβές αυτών, να πραγματοποιήσεις τηνπρακτική σου άσκηση, να αναζητήσεις προγράμματα εκπαιδευτικών ευκαιριών, θέσεις μερικής απασχόλησης και φυσικά την πολυπόθητη θέση εργασίας που θα σου εξασφαλίζει τα προς το ζην.

Στο ενδιάμεσο, κρίνεται κρίσιμο να δώσεις έμφαση σε ευκαιρίες που θα σου δοθούν ώστε να φύγεις για κάποιο διάστημα στο εξωτερικό και με τη συμμετοχή σου σε σημαντικούς φορείς και οργανισμούς για φοιτητές, να αποκτήσεις εκείνα τα κατάλληλα εφόδια που θα σου προσφέρουν μία καλή θέση εργασίας.

Παρακάτω παρουσιάζονται 4 από τους πιο αξιόλογους οργανισμούς που ενδείκνυνται για μία μοναδική εθελοντική εμπειρία, η οποία θα αποτελέσει ένα σημαντικό κριτήριο στη μετέπειτα επαγγελματική σου πορεία.

H συνέχεια του άρθρου εδώ!

Πηγή: neopolis.gr