Σίγουρα εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε τη γυμναστική στο dna μας (κι ας γεννήσαμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες… γκουχ γκουχ). Όλες μας όμως θέλουμε το σώμα που μας προσφέρει. Κι επειδή πάω στοίχημα ότι ζηλεύεις τα κορμιά που βλέπεις συνεχώς σε fitness λογαριασμούς στο Instagram, όπου όλες οι bloggers φαίνεται να τρελαίνονται για jogging, διάβασε παρακάτω πώς θα καταφέρεις να το αγαπήσεις κι εσύ. Γιατί αν μπορούν εκείνες, μπορούμε κι εμείς, τέλος.

Βρες το σωστό outfit. Κακά τα ψέματα, εμείς οι γυναίκες θέλουμε να δείχνουμε stylish ακόμα και στη γυμναστική. Στην αγορά υπάρχουν πολλά οικονομικά και όμορφα ρούχα και αξεσουάρ γυμναστικής, τα οποία θα σε κάνουν να ανυπομονείς να τα φορέσεις και κατ’ επέκταση, να γυμναστείς.

Κάνε μικρά βήματα. Αν δεν έχεις ξανατρέξει ποτέ με σύστημα, μην ξεκινήσεις με στόχο τα 3km. Θα ξεθεωθείς και θα θες να τα παρατήσεις απ’ την πρώτη φορά. Ξεκίνα σταδιακά και αύξησε τον χρόνο και την απόσταση όσο περνάνε οι μέρες.

Μουσική πάντα και παντού. Μια καλή playlist είναι το πιο σημαντικό στοιχείο, μετά από τα αθλητικά σου. Βρες ποιο είδος μουσικής σε βάζει σε mood για προπόνηση και φτιάξε μια λίστα που θα σου κάνει παρέα όσο τρέχεις.

Σκέψου μακροπρόθεσμα. Εκτός από τα προφανή οφέλη του jogging, όπως η καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και η οξυγόνωση του εγκεφάλου, τα δυνατά γυμνασμένα πόδια και οι τονωμένοι κοιλιακοί είναι ένα καλό κίνητρο.

Βγες έξω. Αν μισείς τον διάδρομο και γενικά τα γυμναστήρια, τι καλύτερο από το τρέξιμο στο πάρκο ή το δάσος. Όχι μόνο θα πάρεις καθαρό αέρα (πόσο καθαρό να είναι ένα γυμναστήριο γεμάτο ιδρωμένο κόσμο που φυσά και ξεφυσά;) αλλά θα έχεις και διάφορα... θεάματα (αρσενικού φύλου) να σου αποσπούν την προσοχή ώστε να περάσει πιο γρήγορα η ώρα.

Αυτά από εμένα, ξεκίνα από τρέχεις από αύριο κιόλας. Τα λέμε στο πάρκο!