Η Έλενα Βακαλοπούλου το 1982 άνοιξε τη δική της σχολή Χορού στο Χαλάνδρι. Η σχολή λειτουργεί έως σήμερα, έχοντας αποκτήσει πολύ καλό όνομα και πολλοί την θεωρούν σαν μια από τις καλύτερες σχολές Χορού της Αθήνας.

Είναι φυσικό άλλωστε, αφού έχει διδάξει και διδάσκει η αφρόκρεμα των δασκάλων Χορού! Μερικά ονόματα ; Αγγελική Στελλάτου,  Χάρης Μανταφούνης, Γιάννης Μέτσης, Γιάννης Νικολαΐδης, Φώτης Νικολάου, Ντανιέλ Λομμέλ, Αλαίν Αστιέ, Ιωάννα Ποτρόλου,Μαρκέλα Μανωλιάδου,Μπέτυ Δραμισιώτη, Σταυρούλα Σιάμου και πλήθος άλλοι. 

Μαθητές της οι : Έλενα Τοπαλίδου, Σεσίλ Μικρούτσικου, Κωνσταντίνα Μικρούτσικου, Ίρις Καραγιάν, Ιωάννα Αποστόλου, Δήμητρα Χαραλάμπους κ.ά. από το χώρο του Χορού,

Μαρία Πρωτόπαππα, Μυρτώ Αλικάκη, Μαριάννα Κάλμπαρη, Ευριπίδης Λασκαρίδης, Λίνα Σακκά  και πολλοί άλλοι  έχουν διαπρέψει σαν χορευτές, ηθοποιοί ή χορογράφοι.

Η Έλενα Βακαλοπούλου υπήρξε στο παρελθόν χορεύτρια του Πειραματικού Μπαλέτου του Γιάννη Μέτση και του Ελληνικού χοροδράματος της Ραλλού Μάνου, καθώς και χορογράφος του " Θεάτρου Τέχνης"  και άλλων θεατρικών σχημάτων . 

Σήμερα διδάσκει δυναμικά εκτός από κλασικό  Χορό,  Barre a terre, σε σεμινάρια σ όλο τον κόσμο και στο χώρο της στο Χαλάνδρι. 

Η  Barre a terre θεωρεί , όπως μας είπε, ότι είναι ο ασφαλέστερος και αποτελεσματικότερος τρόπος άσκησης. Η τεχνική του προέρχεται από την πλούσια και σύνθετη τεχνική του κλασικού Χορού.

Είναι ένα μάθημα που γίνεται στο πάτωμα και αφορά σε όλους, (ανεξάρτητα εμπειρίας ), αρχάριους και προχωρημένους .Βασίζεται στην εξέλιξη και τη βελτίωση της ατομικής επίδοσης.

Ο συνδυασμός αυτού του εξαιρετικού τρόπου άσκησης με τις ιδιαίτερες μουσικές επιλογές της Έλενας μπορούν να σας γεμίσουν υγεία, ενέργεια και αισιοδοξία, μπορούν να σας ταξιδέψουν.

Όσοι τυχεροί μένετε στο Χαλάνδρι ή στις γύρω περιοχές μην το χάσετε .... μια δοκιμή θα σας πείσει.

 

Φωτογραφίες