Μπες στην αγορά εργασίας με τον πιο καλό τρόπο! Δες παρακάτω, όσο άσχημα κι αν είναι τα πράγματα, τις θέσεις πρακτικής άσκησης σε μεγάλες εταιρείες.


Ελλάδα 
Cyta: Η Cyta, θυγατρική του εθνικού οργανισμού τηλεπικοινωνιών Κύπρου, επιθυμεί να απασχολήσει τελειόφοιτους Σπουδαστές ΤΕΙ Τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων για την εξάμηνη Πρακτικής τους Άσκηση στην Αθήνα. Οι πρακτικά ασκούμενοι σπουδαστές ΤΕΙ θα εκπαιδευτούν σε:
Διοικητικά συστήματα αναφορών οργανισμών
Αποτύπωση και παρακολούθηση εταιρικών μεγεθών
Διοικητική διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων έργων (συλλογή και καταγραφή δικαιολογητικών, παρακολούθηση διαδικασιών χρηματοδότησης, κ.ά.)
Στο πλαίσιο της άσκησής τους, θα κληθούν να υποστηρίξουν τη λειτουργία του Τμήματος Διαχείρισης Επιχειρησιακού Σχεδίου της Εταιρείας.
Απαιτούμενα προσόντα (Ακαδημαϊκά/ Επαγγελματικά):
Οι υποψήφιοι να είναι φοιτητές των Τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων και, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών, να μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα την πρακτική τους άσκηση διαθέτουν τεκμηριωμένα άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας
Επιθυμητά Προσόντα
Κατανόηση βασικών εννοιών επιχειρηματικού σχεδιασμού
Γνώσεις οικονομικών ή/ και λογιστικής
Ατομικές Ικανότητες
Προφορική Επικοινωνία
Γραπτή Επικοινωνία
Ομαδικότητα
Αντίληψη/Κατανόηση
Η απασχόληση των φοιτητών πραγματοποιείται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το πρόγραμμα σπουδών τους και τη νομοθεσία σχετικά με την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης.
Οι υποψήφιοι/ες μπορούν να στείλουν το  βιογραφικό τους σημείωμα στο fax: 215 5008801 με την ένδειξη ΠΡΑΚΤΙΚΗ_ΔΙΟΙΚΗΣΗ _ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ _30_2015.
Για οποιεσδήποτε πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να αποτείνονται στο τηλέφωνο 215 5008995.

Microsoft Ελλάς, η οποία για μια ακόμη χρονιά διακρίθηκε ως μια εταιρεία με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, δίνει τη δυνατότητα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας μέσω του προγράμματος πρακτικής άσκησης που θα διαρκέσει 3-6 μήνες.
Στο πρόγραμμα αυτό, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν τελειόφοιτοι και απόφοιτοι (έως 12 μήνες από την ημερομηνία αποφοίτησης) καθώς και κάτοχοι μεταπτυχιακού ανώτατων πανεπιστημιακών σχολών (Α.Ε.Ι.) Διοίκησης, Πληροφορικής, και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. 
Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας, είναι να βοηθήσει τους νέους που εισέρχονται σήμερα στην αγορά, να αποκτήσουν εμπειρία και να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες, που είναι απαραίτητες σε μια αγορά, η οποία είναι πιο ανταγωνιστική από ποτέ.
Όπως δήλωσε η Ματίνα Χατζηπαύλου, HR Director της Microsoft Ελλάς «Η στήριξη των νέων ειδικά στη δύσκολη εποχή που διανύουμε στη χώρα μας, αποτελεί βασική προτεραιότητα της Microsoft Ελλάς. Σκοπός μας, μέσω του προγράμματος αυτού, είναι να παρέχουμε στους φοιτητές τα κατάλληλα εφόδια και τις απαραίτητες γνώσεις που θα τους βοηθήσουν στην μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία.»
Η λήξη υποβολής βιογραφικών είναι στις 15 Ιουλίου 2015. 


-H Set Point Technologies δραστηριοποιείται στην παροχή ολοκληρωμένων συστημάτων ελέγχου και δοκιμών με έμφαση στις εφαρμογές παρακολούθησης της δομικής ακεραιότητας και δυναμικής συμπεριφοράς κατασκευών. Οι κύριοι τομείς δραστηριότητας της εταιρίας μας είναι τα μεγάλα έργα υποδομής, όπως γέφυρες, σήραγγες, φράγματα, ορυχεία και αγωγοί φυσικού αερίου, καθώς και οι μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η Set Point Technologies είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος και μεταπωλητής προστιθέμενης αξίας (Value Added Reseller) των πλέον προηγμένων τεχνολογικά εταιρών παγκοσμίως, όπως η Geokon, η Campbell Scientific, η SYSCOM Instruments, η Gantner Instruments, ο Όμιλος Meggitt, η Black Box Network Services, η THERMO SENSOR, η Micro-Measurements, η LAUMAS Elettronica, κ.ά. Στους πελάτες περιλαμβάνονται οι μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρίες στην Ελλάδα, μελετητικές εταιρίες, εταιρίες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα.
Η Set Point Technologies προτίθεται να απασχολήσει για πρακτική άσκηση, μηχανικό κάτοχο Voucher 18-24 ή 25-29 με τα ακόλουθα προσόντα.
Πτυχίο ΑΕΙ Ηλεκτρολόγου Μηχανικού ή Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
Άριστη γνώση υπολογιστών και δικτύων δεδομένων
Γνώση συστημάτων μετρήσεων και επεξεργασίας σήματος
Άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

Εξωτερικό

Το Global Talent, το Διεθνές Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης της AIESEC, σου δίνει την ευκαιρία να αποκτήσεις πρακτική εμπειρία πάνω στο αντικείμενο απασχόλησής σου, εργαζόμενος παράλληλα σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Μπορείς να ασχοληθείς με την διδασκαλία της Αγγλικής (ή κάποιας άλλης ξένης) γλώσσας και την διοργάνωση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, με σκοπό την ενδυνάμωση των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα. Υποβολή αιτήσεων μέχρι 19 Ιούλιου 2015. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.