Από το Δία στη Γη και από τη Χιλή στη Νεάπολη, Λακωνίας, ορυκτά και απολιθώματα από τη συλλογή του γεωλόγου, Κώστα Μανάκου θα βρίσκονται από αυτόν τον μήνα στο Μουσείο Κοσμημάτων Ηλία Λαλαούνη μέχρι και τον Φεβρουάριο.

 

Η συλλογή έχει εμπλουτιστεί με ορυκτά και απολιθώματα από όλο τον κόσμο, από τη Βραζιλία και το Περού μέχρι τον Καναδά, από τη Μαδαγασκάρη και το Κονγκό μέχρι το Μαρόκο, από την Ινδία και την Κίνα μέχρι την Αυστραλία, από την Αίτνα στον Βεζούβιο μέχρι το Βόρειο Πόλο. Επίσης, θα έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις πολλά εκθέματα προερχόμενα από τον Ελλαδικό χώρο ενώ θα γνωρίσεις την αιτία της προέλευσης και της χρονολογίας τους καθώς και τη χρήση τους από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα.

Να σου πούμε ότι το παλαιότερο ορυκτό που εκτίθεται είναι το "zebra rock"που απαντάται μόνο στην Αυστραλία και χρονολογείται στα 700 εκατομμύρια έτη". Το πιο σύγχρονο είναι  το "beach rock" από τη Νεάπολη Λακωνίας ενώ από τα πιο ασυνήθιστα ένας μετεωρίτης 4,55 δις ετών!

Παράλληλα με την έκθεση πραγματοποιούνται:

  • Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για σχολικές ομάδες
  • Ξενάγηση για ομάδες ενηλίκων
  • Hands οn Πρόγραμμα
  • Διαλέξεις και εργαστήρια Γεμολογίας
  • Εργαστήριο Φελτ με Ορυκτά

 

Ώρες Λειτουργίας του ΜΚΗΛ: Τρίτη–Σάββατο: 9.00- 15.00, Κυριακή: 11.00-16.00, Δευτέρα και επίσημες αργίες κλειστά. Να ξέρεις ότι κάθε Σάββατο η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μάλιστα, με αφορμή την έκθεση "Από τον Δία στη Γη και από τη Χιλή στη Νεάπολη Λακωνίας" θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις και το σεμινάριο γεμολογίας "Κρύσταλλοι & άλλα Πολύτιμα Υλικά της Γεμολογίας".

Εκεί θα μάθεις μέσα από 4 ενότητες, όλα τα βασικά για τους σπάνιους πολύτιμους και ημιπολυτίμους λίθους: Από τον έλεγχο του υλικού τους και την αναγνώριση τους μέχρι το κόψιμο και το δέσιμο τους για την κατακευή κοσμημάτων.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί  Τρίτη 18 και 25 Νοεμβρίου 2014 και 11.30-13.30.

Πληροφορίες, Κρατήσεις: 2109221044
Σταθμός Μετρό : ΑΚΡΟΠΟΛΗ
Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη 
Καλλισπέρη 12, Ακρόπολη 11742
www.lalaounis-jewelrymuseum.gr
info@ lalaounis-jewelrymuseum.gr