O Robbie Williams βρέθηκε χτες για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο TerraVibe στη Μαλακάσα στα πλαίσια του Rockwave Festival. Ο κόσμος ήταν πολύς και είχε μαζευτεί από αρκετά νωρίς. Μιας και ήταν μόλις η 2η μου φορά στο Terravibe δεν μπορώ να κρίνω για το αν ήταν υπερβολικά πολλοί οι φανς που κατέφτασαν σε σχέση με αντίστοιχες συναυλίες άλλων καλλιτεχνών αλλά σίγουρα ήταν πολλοί, αν σκεφτεί κανείς τις δύσκολες περιόδους που διανύουμε. Το κυριότερο: υπήρχε όρεξη και διάθεση!

Να καταγγείλω το εξής: Έφτασα με την ψυχή στο στόμα γιατί ήθελα πάση θυσία ν'ακούσω την Kovacs με την υπέροχη φωνή της να τραγουδάει το My love see me dancing in the rain αλλά λίγο το γουνικό που φορούσε στο κεφάλι της Ιούνιο μήνα στην Αθήνα (μα καλά δεν της μίλησε κανείς για μεσογειακό κλίμα;), λίγο το ότι όλα τα υπόλοιπα τραγούδια της ήταν φλατ, το ίδιο και η σκηνική της παρουσία, μ' έκαναν να ηρεμήσω για όλες τις υπόλοιπες φορές που έχασα live της. Όχι τύψεις πια! 

Όσο για το Robbie, ανατριχιαστικός από την ώρα που βγήκε στη σκηνή μέχρι το τέλος, που ξεκίνησε το My Way σαν δεύτερος Sinatra (μη με κατασπαράξετε, τον ερωτεύτηκα, δεν ξέρω τι λέω) και πήρα και γω το δρόμο μου για την έξοδο. Ξεκίνησε με το Let me entertain you όπως ήταν αναμενόμενο και πέρασε από πολλές διασκευές που εναλλάσονταν με τα δικά του τραγούδια. Και βασικά ρε Robbie, αν θέλαμε ν' ακούσουμε το Royals, δε θα ήμασταν εκεί για σένα, αλλά τέλος πάντων. Τη χάρη μας την έκανε πάντως και τραγούδησε το Me and my monkey - είπε ότι είναι από τα λιγότερο γνωστά του τραγούδια παγκοσμίως, αλλά κάποιος τον πληροφόρησε ότι στην Ελλάδα το αγαπάμε σαν τρελοί, οπότε δε θα μπορούσε να μην το πει.

Έδειξε ν' αγαπάει την Ελλάδα και τους Έλληνες, δήλωσε ότι είναι στο πλευρό μας για τις διαδηλώσεις και τους αγώνες μας, απόρρησε που ξέραμε κάθε στίχο, μας τέσταρε για να το επιβεβαιώσει και τον δικαιώσαμε (''These motherfuckers know everything''). Μας γνώρισε τον μπαμπά του και τραγούδησαν μαζί στη σκηνή ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει συγγνώμη που άργησε τόσο μα τόσο πολύ να έρθει και ανανέωσε το ραντεβού μας για 18 μήνες από τώρα (πάρτε ημερολόγια και σβήνετε μέρες!). Μίλησε τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος για την εξάρτηση του από τα ναρκωτικά, την απεξάρτηση του και πόσο καθαρός είναι τώρα - είναι δεν είναι πάντως, we felt real love!

Υ.Γ.1 Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι είναι ο καλύτερος showman που θα μπορούσε να εμπιστευτεί τη χώρα μας σε μια τέτοια δύσκολη εποχή, αλλά παράπονο δεν έχει, τον τιμήσαμε κι εμείς και με το παραπάνω.

Y.Γ.2 Αυτή η british προφορά είναι όλα τα λεφτά.

Come back Robbie my friend!