Ο φάκελος για την υπόθεση της δολοφονίας της Ρίβα Στίνκαμπ με τέσσερις σφαίρες από τον σύντροφο της Όσκαρ Πιστόριους στις 14 Φεβρουαρίου 2013 έκλεισε,

Αναμφισβήτητα ο 27χρονος παρολυμπιονίκης έπεσε στα πολύ μαλακά. Η Νοτιοαφρικανή δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα, ανακοίνωσε ποινή κάθειρξης πέντε ετών δίνοντας το τέλος στην πολύκροτη δίκη. Ένοχος για δολοφονία εξ αμελείας λοιπόν, ο αθλητής θα μπορεί να βγει από τη φυλακή μετά από μόλις 18 μήνες εφόσον είναι η πρώτη φορά που καταδικάζεται.  Το δικαστήριο του επέβαλε επίσης ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή, επειδή είχε κάνει χρήση ενός πυροβόλου όπλου μέσα σε εστιατόριο.

Την ίδια μέρα της ανακοίνωσης της ποινής, άγνωστες φωτογραφίες της Στίνκαμπ από τα φοιτητικά της χρόνια, πριν δηλαδή γνωρίσει τον Όσκαρ Πιστόριους ήρθαν στη δημοσιότητα. Πριν ακολουθήσει καριέρα ως μοντέλο, η Ρίβα σπούδασε Νομική στο  Nelson Mandela Metropolitan University. Στις παρακάτω φωτογραφίες τραβήχτηκαν από την φίλη της και τότε συμφοιτήτρια της, Κέρι Σμιθ, και δείχνουν την κοπέλα να ποζάρει ανέμελη σε μια παραλία της Νότιας Αφρικής.

"Αυτές οι φωτογραφίες είναι μία απόδειξη της φυσικής ομορφιάς της. Δεν χρειαζόταν μακιγιάζ, ή να κάνει ένα εντυπωσιακό χτένισμα. Ήταν ντροπαλή στην αρχή, αλλά στη συνέχεια ένιωσε άνετη μπροστά στην κάμερα" δήλωσε για εκείνη τη φωτογράφιση η Κέρι, στην Daily Mail.