Ενα από τα χιλιάδες καλά του καλοκαιριού είναι ότι αγαπημένα μας συγκροτήματα και καλλιτέχνες Έλληνες ή ξένοι, κάνουν συναυλίες, συναυλίες που τις περιμένουμε από τον χειμώνα! Το καλοκαίρι ήρθε, λοιπόν, και σε μια συναυλία θα πας οπωσδήποτε... Αφού πάρουμε ως δεδομένο ότι θα πας κάπου που σου αρέσει η μουσική που θα παίξει -γιατί, αν ακούς Μαζωνάκη και πας στους Black Label Society θα κόψεις φλέβα-, τότε πρέπει να ακολουθήσεις και τις παρακάτω συμβουλές για να το ευχαριστηθείς και να μην βαρεθείς ή ταλαιπωρηθείς:


1. Πήγαινε με καλή παρέα

Κι όταν λέω καλή παρέα, δεν εννοώ την κολλητή σου αναγκαστικά. Για να πας σε μια συναυλία με κάποιον, πρέπει να είσαι σίγουρη ότι του αρέσει αυτή η μουσική και δεν θα σου πει πάνω στο μισάωρο «ωραία, πάμε να φύγουμε τώρα». Έτσι, θα σου χαλάσει τη φάση και θα ξενερώσεις. Εάν λοιπόν η φίλη σου σιχαίνεται τον Robbie Williams κι εσύ θέλεις να πας οπωσδήποτε, τότε μην της προτείνεις να πάτε μαζί γιατί θα σου βγει ξινό.

2. Φόρα άνετα ρούχα

Και παπούτσια. Σίγουρα όχι τακούνια -καλά, είσαι πολύ ψωνάρα αν πας με γόβα στη συναυλία κοπελιά-, σίγουρα όχι κοντές φούστες, και σίγουρα ρούχα που σε νοιάζει εάν λερωθούν-γιατί μπορεί να κάτσεις χαμέ και να λερωθούν αμέσως. Το καλύτεορ outfit είναι αθλητικό ή σταράκια, με μακρύ φόρεμα ή τζινάκι. Πέδιλα δε σου συνιστώ, γιατί αν έχει χιλιάδες κόσμο στη συναυλία που θα πας, μπορεί να ποδοπατηθείς και είναι κρίμα. Παρόλα αυτά, δες εδώ τα πιο hot σανδάλια της σεζόν.


3. Πάρε μαζί σου φαγητό και ποτό


Γιατί να πληρώσεις 2 ευρώ ένα νερό, εφτά ευρώ μια μπύρα και τέσσερα ευρώ ένα πατατάκι; Εγώ πάντα, όταν πάω Σωκράτη, Θανάση ή Χαρούλη, βάζω σε ένα μπουκάλι νερού ουζάκι και πορτοκαλαδίτσα, παίρνω και κανένα ξηροκάρπι και δεν πληρώνω τίποτα!

4. Δες ποιος είναι ο βολικότερος τρόπος να πας και το κατάλληλο μέρος να κάτσεις

Ταλαιπωρία δεν μπορείς να υποστείς μόνο κατά τη διάρκεια της συναυλίας, αλλά και πριν φτάσεις ή αφότου φύγεις. Δες λοιπόν, ανάλογα το μέρος που είναι, ποιο μέσο σε βολεύει καλύτερα, εάν διαθέτει πάρκινγκ ο χώρος και πόσο περπάτημα θα κάνεις μέχρι να φτάσεις. Όσον αφορά στη θέση που θα κάτσεις, φρόντισε να είναι κάπου σου ταιριάζει. Εάν δεν το έχεις με την αρένα, κάτσε πίσω πίσω.

5. Πάρε μπουφάν


Η σοφή προτροπή της μαμάς, που εδώ κολλάει! Εάν είναι μεγάλο το γεγονός,  μπορεί να μην το χρειαστείς γιατί με τόσο κόσμο δεν θα κρυώνεις λογικά, αλλά εάν είναι μια κανονική συναυλία ο Ιούνιος το βράδυ είναι δροσερός. Επίσης, το μπουφάν θα σου χρειαστεί και στην περίπτωση που θέλεις να κάτσεις κάτω ή στο γρασίδι και δεν θέλεις να λερώσεις το παντελόνι σου.

6. Μην κουβαλάς προϊόντα αξίας μαζί σου


Πολλά λεφτά, πορτοφόλια, φωτογραφικές και ό,τι άλλο έχεις χρυσοπληρώσεις είναι ριψοκίνδυνο να το πάρεις μαζί σε τέτοιο χαμό! Μπορεί να χαθεί ή να σε κλέψουνε... Και η τσάντα κοντά σου και με φερμουάρ, όχι αφημένη στο παγκάκι.

7. Επίλεξε τις τουαλέτες των ανδρών

Μετά από χρόνια εμπειρίας στις συναυλίες, είναι η καλύτερη συμβουλή. Κάνει διάλειμμα η συναυλία, πάνε ΌΛΕΣ οι γκόμενες τουαλέτα με αποτέλεσμα να περιμένεις μία ώρα στην ουρά, να χάνεις το μισό πρόγραμμα και όταν φτάνεις να είναι πανβρώμικες -γιατί δεν ξέρω κι αν το ξέρετε, οι γυναικείες τουαλέτες είναι μακράν πιο βρωμερές από τις αντρικές. Πιπί στις αντρικές λοιπόν, που είναι πάντα άδειες και συνήθως πιο καθαρές.