Κοντεύει να γίνει viral  το post που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες στο Facebook το οποίο έλεγε ότι η Ελβετία αναζητά νέες και νέους αγρότες για τα λιβάδια της, τις αγελαδίτσες και την τυροκομία της. Βασικός μισθός 3.000 ευρώ, παρακαλώ!

Λοιπόν, αν είχα τη γνώση- γιατί την αγάπη για επιμόρφωση και νέους επαγγελματικούς ορίζοντες κάθε yologirl οφείλει  να την έχει- χαλαρά έβγαζα εισιτήριο για Ζυρίχη...

Πάνω, λοιπόν, που αναλογιζόμουν τις σοκολάτες και τα φοντί που θα τσάκιζα έφτασε στο μειλ μου κάτι που μόνο ως σημαδιακό μπορώ να το ερμηνεύσω. Διαβάστε- γιατί πραγματικά πρόκειται για σπουδαία πρωτοβουλία με ενδιαφέρουσες προοπτικές- προσεκτικά!

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ», ανακοινώνουν τη διοργάνωση δωρεάν ενημερωτικών- εκπαιδευτικών σεμιναρίων ενηλίκων, για την αγροτική επιχειρηματικότητα, τις νέες καλλιέργειες και τις προοπτικές και δυνατότητες των ελληνικών αγροτικών προϊόντων. Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν τον Ιουνίο του 2015 ενώ οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβληθούν έως και  τις 2 Ιουνιου.

Στόχος των σεμιναρίων είναι η ενίσχυση της καλλιέργειας και της προώθησης αγροτικών προϊόντων, η ανάδειξη των δυνατοτήτων και προοπτικών που παρέχει η ενασχόληση με τις εναλλακτικές αγροτικές καλλιέργειες, αλλά και η σύνδεση τους με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του κτήματος πρώην ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. στη Λυκόβρυση, αναδεικνύοντας παράλληλα τις σημαντικές δυνατότητες που παρέχει ο χώρος. Στις εγκαταστάσεις του κτήματος λειτουργούν εδώ και δεκαετίες τα Ινστιτούτα: Αμπέλου, Οίνου, Τεχνολογίας Γεωργικών Προϊόντων και Εδαφολογίας, που συμβάλουν καθοριστικά στην επιστημονική έρευνα καθώς και υπηρεσίες του Υπουργείου παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Ενδεικτική Θεματολογία Σεμιναρίων

Τα σεμινάρια θα προσφέρουν υψηλού επιπέδου γνώσεις, δίνοντας έμφαση στην πρακτική εφαρμογή, επικεντρώνοντας στις ακόλουθες ενδεικτικές θεματικές ενότητες:

·         Μελισσοκομία

·         Νέες καλλιέργειες

·         Αρωματικά φυτά

·         Καλλιέργεια μανιταριών

·         Τεχνολογία οίνου και ποτών

·         Τεχνολογία παρασκευής γαλακτοκομικών προϊόντων

·         Ελαιοκομία

·         Ιχθυοκαλλιέργεια

·         Αστικός Λαχανόκηπος

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων απευθύνεται σε:

·         Άνεργους

·         Πολίτες με χαμηλό εισόδημα

·         Αγρότες, επιχειρηματίες και κτηνοτρόφους,

 

 

 

Λες να γνωρίσω και κανέναν τέτοιο στα σεμινάρια; 

 

Δωρεάν σεμινάρια εκπαίδευσης ενηλίκων με τίτλο «Γη & Εργασία» για την ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας από την Περιφέρεια Αττικής (Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής) & τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ»

Πρόγραμμα Σεμιναρίων

·         Η συνολική διάρκεια του κάθε σεμιναρίου (τμήματος) θα είναι 15 ώρες (5 ημέρες με 3 ώρες/ ημέρα), απόγευμα από 16:30 έως και 19:30.

·         Κάθε Τμήμα θα έχει 15 έως 25 καταρτιζόμενους.

·         Τα σεμινάρια θα γίνουν από εκπαιδευτές υψηλής επιστημονικής στάθμης με πολυετή διδακτική εμπειρία.

·         Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί φάκελος εργασιών με ενημερωτικό υλικό και σημειώσεις σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

·         Με το πέρας των εκπαιδευτικών σεμιναρίων θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης με την προϋπόθεση ότι οι απουσίες δεν θα ξεπερνούν το 10% του συνόλου των ωρών παρακολούθησης

Προθεσμία- τρόπος λήψης και κατάθεσης αιτήσεων

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων:

18/5 έως  02/6/2015

Τρόπος Λήψης Αιτήσεων :

·         Διαδικτυακά μέσω του ιστοτόπου: www.patt.gov.gr/

·         Από τα γραφεία του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών Λ. Μεσογείων 446 3ος όροφος

Τρόπος Κατάθεσης Αιτήσεων:

·         Αυτοπροσώπως- από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10:00– 14:00 στα γραφεία του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών Λ. Μεσογείων 448 3ος όροφος

·         Ηλεκτρονικά- με αποστολή στο ant.bta@patt.gov.gr

Επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου Προγράμματος, θα έχει κατά βάση πιλοτικό χαρακτήρα με τη συμμετοχή προκαθορισμένου αριθμού καταρτιζομένων και την επιλογή συγκεκριμένων θεματικών ενοτήτων. Στόχος ωστόσο της Περιφέρειας Αττικής, είναι η περεταίρω αξιοποίηση του εγχειρήματος με την υλοποίηση σχετικών μελλοντικών δράσεων. Στο πλαίσιο αυτό:

·         Θα επιλεγούν προς υλοποίηση τρεις (3) από τις παραπάνω θεματικές ενότητες με βάση την εκδήλωση ενδιαφέροντος των συμμετεχόντων.

·         Το πρόγραμμα αφορά συνολικά 100 καταρτιζόμενους οι οποίοι θα παρακολουθήσουν μία εκ των επιλεγέντων θεματικών ενοτήτων

·         Οι καταρτιζόμενοι δεν θα έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση

·         Η κατάρτιση τις λίστας των 100 καταρτιζόμενων θα γίνει:

Α. Με προτεραιότητα σε όσους έχουν το χαμηλότερο εισόδημα.

Β. Με σειρά προτεραιότητας στην κατάθεση αίτησης (αποδεικτικά αποτελούν: η ημερομηνία αποστολής e-mail σε περίπτωση ηλεκτρονικής αποστολής και ο αριθμός πρωτοκόλλου κατάθεσης)

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

               Πληροφορίες: 2132100531