Ναι ναι ξέρω, θα μου πεις τώρα, τι είναι το μανικιούρ, καμιά φυσικοχημεία για να κάνουμε και λάθη; Όχι, θα σου απαντήσω με τη σειρά μου. Είναι όμως μια μορφή τέχνης. Τουλάχιστον έτσι το βλέπουμε εμείς οι κολλημένες με τη μπάλα (με κάθε beauty stuff δηλαδή). Αμέ.

1. Τα βάφεις ενώ δεν είναι πεντακάθαρα

Το ασετόν δεν είναι μόνο για να τα ξεβάφεις αλλά και για να τα προετοιμάζεις. Σκόνη, λιπαρότητα, βρωμιές και υπολείμματα βερνικιών πρέπει να εξαφανιστούν πριν ξεκινήσεις το μανικιούρ σου.

2. Δεν ξεκινάς σωστά

Παραλείπεις, δηλαδή, τη βάση σου. Ένα basecoat δεν είναι χάσιμο χρόνου, όπως νομίζεις, αλλά εγγυάται ότι το χρώμα θα απλωθεί πολύ καλύτερα και, το κυριότερο, δε θα κιτρινίσουν τα νύχια σου. Μη μου πεις ότι δε σε δελεάζω.

3. Απλώνεις παχιές στρώσεις

Νομίζεις ότι έτσι θα έχεις πιο ωραίο αποτέλεσμα, η αλήθεια όμως είναι ότι με αυτόν τον τρόπο το βερνίκι θα αργήσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να στεγνώσει και θα είναι και πιο επιρρεπές σε γρατζουνιές. Προτίμησε να κάνεις 3 πιο λεπτές πινελιές σε κάθε νύχι και επανέλαβε μόλις στεγνώσει. Έτσι θα είναι πιο ομοιόμορφο και θα στεγνώσει ευκολότερα.

4. Προσπερνάς το topcoat

Γιατί αγάπη μου γλυκιά; Πώς θα κρατήσει το αποτέλεσμα; Πώς θα προφυλάξεις το βερνίκι σου από τις δουλειές του σπιτιού – έστω, από το μανιώδες πληκτρολόγημα στον υπολογιστή. Και μια συμβουλή: μην επιλέγεις τα topcoats που υπόσχονται ότι στεγνώνουν σε 5 δευτερόλεπτα. Μπορεί να είναι δέλεαρ αλλά δεν κάνουν και την καλύτερη δουλειά. Προτίμησε εκείνα που τους παίρνει περισσότερο, απορροφώνται όμως καλύτερα και δίνουν πιο δυνατό αποτέλεσμα.