Είσαι νέα/νέος και από κάπου θέλεις να αρχίσεις. Εδώ θα βρεις κάποιες από τις καλύτερες ευκαιρίες που μπορεί να σου παρουσιαστούν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς που σου εξασφαλίζουν τη γνώση και την απόκτηση εμπειρίας!

Ελλάδα


-Public: Το Public, που προσφέρει τον πλουσιότερο συνδυασμό προϊόντων τεχνολογίας, μουσικής και βιβλίου, δίνει την ευκαιρία σε αποφοίτους και σπουδαστές ειδικοτήτων Τεχνολογίας και Πληροφορικής να κάνουν το πρώτο βήμα στην καριέρα τους με μια ξεχωριστή εμπειρία πρακτικής άσκησης σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό ίδρυμα φοίτησης.
Επιθυμητά Προσόντα:
-Απόφοιτος ή σπουδαστής ΙΕΚ ή άλλου εκπαιδευτικού ιδρύματος
-Γνώση συναρμολόγησης Ηλεκτρονικού Υπολογιστή, εγκατάστασης & αναβάθμισης Software/Hardware
-Καλή γνώση Αγγλικής γλώσσας
-Ενθουσιασμός για την τεχνολογία
-Προσανατολισμός στην βέλτιστη εξυπηρέτηση του πελάτη
-Υπευθυνότητα, Ομαδικό πνεύμα, Επικοινωνιακές Ικανότητες
Καταστήματα Public
Αττική: Αγ.Δημήτριος, Αγ.Παρασκευή, Σύνταγμα, Αιγάλεω, Γλυφάδα, Ν.Ερυθραία, Ζωγράφου, Καλλιθέα, Κορυδαλλός, Μαρούσι (Mall), Μαρούσι (Golden), Ν.Σμύρνη, Πειραιάς, Περιστέρι, Χαλάνδρι, Ψυχικό.
Υπόλοιπη Ελλάδα: Αγρίνιο, Άργος, Αλεξανδρούπολη, Βόλος, Δράμα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη 1 (Πυλαία), Θεσσαλονίκη 2 (Τσιμισκή), Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Καστοριά, Κατερίνη, Κέρκυρα, Κοζάνη, Κομοτηνή, Κόρινθος, Λαμία, Λάρισα, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Πάτρα, Πύργος, Ρόδος 1, Ρόδος 2 (Νέα Μαρίνα Ρόδου), Σέρρες, Τρίκαλα, Χαλκίδα, Χανιά. 
Πληροφορίες εδώ.

-To ξενοδοχείο President της Αθήνας ζητεί άτομα για πρακτική για όλες τις θέσεις.
Απαραίτητα Προσόντα:
-Τελειόφοιτος Τουριστικών Επαγγελμάτων
-Οργανωτικές ικανότητές
-Πολύ καλή γνώση Αγγλικής
-Πολύ καλή γνώση Η/Υ
-Άριστη ικανότητα στην επικοινωνία και στις διαπροσωπικές σχέσεις
Πρόσθετα επιθυμητά προσόντα:
-Γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας
Το ξενοδοχείο προσφέρει:
-Άριστες συνθήκες εργασίας σε επαγγελματικό περιβάλλον
 Αποστολή βιογραφικών με φωτογραφία υπόψη Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων στο Fax: 210 6924900.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: Το Πρόγραμμα Εργασιακής Απασχόλησης Νέων Πτυχιούχων στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ αφορά δέκα θέσεις απασχόλησης στους ακόλουθους τομείς δραστηριότητας. Οι τομείς είναι οι παρακάτω:
-ΔΙΥΛΙΣΗ (CEE), Πέντε (5) θέσεις απασχόλησης στην Παραγωγή/Διύλιση, οι οποίες αφορούν διπλωματούχους Χημικούς Μηχανικούς και Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς.
-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ (FIN), Δύο (2) θέσεις απασχόλησης στις Οικονομικές Υπηρεσίες του Ομίλου, οι οποίεςαφορούν πτυχιούχους Οικονομικών Επιστημών στον τομέα των Χρηματοοικονομικών.
-MARKETING & ΠΩΛΗΣΕΙΣ (MARK), Μία (1) θέση απασχόλησης στο Marketing και στις Πωλήσεις Εμπορίας, η οποία αφορά πτυχιούχους στον τομέα του Marketing.
-ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ & ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ (S&T), Δύο (2) θέσεις απασχόλησης στον Εφοδιασμό & Εμπορία Πετρελαιοειδών, οι οποίες αφορούν διπλωματούχους Χημικούς Μηχανικούς.
Η χρονική διάρκεια απασχόλησης του Προγράμματος Εργασιακής Απασχόλησης Νέων Πτυχιούχων είναι ένα (1) έτος, με δυνατότητα ανανέωσης ενός έως δύο ετών (1-2), μετά από αξιολόγηση. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 29 Μαίου. Πληροφορίες εδώ.


Εξωτερικό

-Το Πρόγραμμα Global Talent της AIESEC στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, έχει σαν στόχο την μείωση της ανεργίας και την ενδυνάμωση των πρακτικών δεξιοτήτων (και κυρίως το leadership) των νέων πάνω στο αντικείμενο των σπουδών τους. Πιο συγκεκριμένα, το Global Talent είναι το πρόγραμμα Διεθνούς Επαγγελματικής Εμπειρίας στο εξωτερικό μέσω μιας αμειβόμενης πρακτικής άσκησης. Λαμβάνει χώρα σε επιχειρήσεις και start-ups του εξωτερικού και η διάρκεια του είναι έξι ως δώδεκα μήνες πάνω στους τομείς του Μάρκετινγκ, του ΙΤ και της διδασκαλίας αγγλικών. Απευθύνεται αποκλειστικά σε τελειόφοιτους ή απόφοιτους.  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο παρακάτω mail: aiesec@uom.gr ή να πατήσετε εδώ.

-Ο Οργανισμός The Association for International Arbitration (AIA) που βρίσκεται στις Βρυξέλλες αναζητά άτομο για πρακτική άσκηση στον τομέα του IT. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι απόφοιτοι με πτυχίο Πληροφορικής και να γνωρίζουν άριστα αγγλικά. Οι γνώσεις γαλλικών είναι ένα επιθυμητό  προσόν. Βιογραφικά στο administration@arbitration-adr.org μέχρι 15 Ιουνίου.

-Αμειβόμενη εξάμηνη πρακτική άσκηση προσφέρει η εταιρεία AEPO-ARTIS για το τμήμα της επικοινωνίας. Απαραίτητα προσόντα θεωρούνται το πτυχίο πανεπιστημίου στην επικοινωνία, οι άριστες γνώσεις αγγλικών και υπολογιστή και οι γνώσεις social media. Βιογραφικά στο aepo-artis@aepo-artis.org μέχρι 12 Ιουνίου.