Το 11 πάντα ήταν το αγαπημένο μου νούμερο, επηρεασμένη από τα γενέθλια μου. Τώρα έχω έναν ακόμη λόγο.

Το  Eleven Campaign είναι ένα ντοκιμαντέρ 90 λεπτών που χρησιμοποιεί ως μέσο το ποδόσφαιρο για να γιορτάσει τη διαφορετικότητα και να βοηθήσει παιδιά που χρειάζονται στήριξη. Στην ουσία είναι μια ολόκληρη καμπάνια που πολεμάει το ρατσισμό και έχει ως στόχο να διαδώσει τις ιδιαιτερότητες κάθε κουλτούρας.  Αυτό το μη κερδοσκοπικό σχέδιο προχωράει παράλληλα στις 11 χώρες που συμμετέχουν με στόχο να ενισχύσει όσο το δυνατόν περισσότερα φιλανθρωπικά ιδρύματά τους. Παρακολουθούμε έτσι τις ζωές των 11 παιδιών στη μεταβατική ηλικία των 11 χρόνων και το κατά πόσο επηρεάζεται η καθημερινότητά τους από το ποδόσφαιρο. Όσο μακριά και αν ζουν, όσο διαφορετικά ήθη και έθιμα έχουν, το ποδόσφαιρο είναι ένα και εδώ δεν χωράνε διακρίσεις.

Ο λόγος που επιλέχθηκε το ποδόσφαιρο ως συνδετικός κρίκος της καμπάνιας είναι επειδή πρόκειται για μια παγκόσμια "γλώσσα", ένα άθλημα που ενώνει όλες τις ηλικίες, όλες τις εθνικότητες, όλους τους ανθρώπους. Η καμπάνια θα κορυφωθεί με ένα ματς που θα γίνει ανάμεσα σ' αυτά τα 11χρονα παιδιά και σε 11 αστέρες του ποδοσφαίρου, έναν από κάθε χώρα που συμμετέχει.

Οι χώρες που συμμετέχουν είναι οι εξής: Αυστραλία, Βραζιλία, Αίγυπτος, Ελλάδα, Δανία, Ιαπωνία, Ισπανία, Αμερική, Αγγλία, Νότια Αφρική, Δημοκρατία Τρινιδάδ και Τομπάγκο.
Οι σκηνοθέτες και οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ προέρχονται από τις 11 αυτές χώρες με σκοπό να προβληθεί όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα τους.

Υ.Γ. Η Δανία εκπροσωπείται από κορίτσι, για όσους λένε πως οι γυναίκες δεν τα πάνε καλά με το ποδόσφαιρο.

To Eleven έχει βρει ήδη ανταπόκριση σε ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως.

I’m for Eleven? Aren’t you?

Μάθετε περισσότερα εδώ:. Επισκεφθείτε τη σελίδα της καμπάνιας στο Facebook

Δείτε το video που δημιούργησε ο 28χρονος σκηνοθέτης Μιχάλης Μονεμβασιώτης εκ μέρους της ελληνικής συμμετοχής: