Οταν πρόκειται για ραντεβού και φλερτ, κάθε πλευρά που βρίσκεται σε αυτόν τον χορό για δύο θέλει να δείχνει ότι ξέρει τα βήματα στον ύψιστο βαθμό. Όλον αυτό τον καιρό νόμιζες ότι αυτός που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στο να βγουν σωστά τα βήματα είναι ο καβαλιέρος επειδή είναι ο ρόλος του αυτός. Στην περίπτωση του φλερτ δεν ισχύει αυτό. Γιατί όσο κι αν δεν το ξέρεις αυτή που κάνει την αρχή τις περισσότερες φορές για να ξεκινήσει το νταλαβέρι είναι η γυναίκα. Με τρόπους άφατους που δεν λέγονται. Απλώς γίνονται με τρόπο που ο άντρας δεν παίρνει χαμπάρι. Κινήσεις που τον σαγηνεύουν και του πειράζουν τον διακόπτη στο μυαλό. Πρώτα του φυτεύουν τη σκέψη και μετά του την ποτίζουν μέχρι να μεγαλώσει και να γίνει πράξη. Τελευταία βλέπεις ότι αυτό συμβαίνει σπάνια. Γιατί δείχνεις μια εικόνα τύπισσας που έχει χαθεί και δεν ξέρει που παν τα τέσσερα. Και αυτό οδηγεί σε μια κατάσταση μιζέριας. Σε ποιον αρέσει η μιζέρια...; Την επόμενη φορά για να το αποφύγεις άκου τον καπετάν Στέργιο.

1. Υπάρχουν πολλές ιστορίες πετυχημένων ραντεβού. Όλες τους είχαν τακούνι. Εντάξει υπήρχαν και οι εξαιρέσεις. Αλλά δεν θες να πας με τις πιθανότητες των εξαιρέσεων έτσι; Το τακούνι υψώνει όχι μόνο το σώμα αλλά και την αυτοπεποίθηση. Αρκεί να ξέρεις να το περπατήσεις.

2. Πιάσε το μαλλί και ρίχτο από τη μία πλευρά του λαιμού σε ανύποπτη στιγμή. Είναι από τις κινήσεις ματ που μπορεί να κάνεις μια γυναίκα. Αφήνει λαιμό εκτεθειμένο και ξυπνάει το σαρκοβόρο στον άντρα. Μπορείς επίσης να το πιάσεις με τα χέρια και να το σηκώσεις πάνω ή να χαιδέψεις τον λαιμό σου.

3. Μια πλάτη ακάλυπτη ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Μια πλάτη που γίνεται βορά στο μάτι του πάσα ένα δημιουργεί την τάση της προστασίας και ασφάλειας ενός πολύτιμου αγαθού. Ο συνοδός σου θα θέλει να σε καλύπτει και για να μαρκάρει την περιοχή του.

4. Απομυθοποίησε και λίγο τον εαυτό του. Η ενδεδειγμένη ποσότητα μετά από πληθώρα αποτυχημένων μου ραντεβού είναι 3 προς 1. Για κάθε τρεις εμφανίσεις που σκέφτεται "ουάου τι γυναικάρα κυκλοφορώ" θα του δίνεις και μία της αμφιβολίας. 

5. Άπλωσε πολλά χαρτιά στο τραπέζι. Δείξε πληθωρική και πολυάσχολη. Όχι με ψέματα, αλλά με πολλά "θα". Μην πεις "κάνω αγγλικά, ισπανικά, σουηδικά, ζωγραφική, πιάνο και latin χορούς". Πες "αγόρασα να διαβάσω αυτό το βιβλίο, θα πάω να δω αυτή την ταινία, έχει καλές κριτικές, έχει μια πολύ ωραία έκθεση-installation στο Μπενάκη" και κάτι τέτοια. Θα του τινάξεις τα μυαλά. Θα νιώσει λίγος. 

6. Υπάρχει η αλήθεια, το ψέμα και ο μύθος. Η αλήθεια είναι το άσπρο, το ψέμα το μαύρο και ο μύθος το γκρι. Και το γκρι δεν μαυρίζει ούτε ασπρίζει. Έτσι και ο μύθος που θα φτιάξεις για τον εαυτό σου δεν μπορεί να θεωρηθεί ψέμα. Άσε τον να το διερευνήσει.

7. Σιγουριά. Η σιγουριά είναι το τελευταίο βήμα. Δεν μπορείς να την έχεις εξ αρχής αν δεν είναι στοιχείο του χαρακτήρα σου. Θα την αποκτήσεις αν εφαρμόσεις όλα τα παραπάνω. Και θα τον έχεις έτοιμο στους 200 βαθμούς.