Αριστερόχειρας, ε; Σε καταλαβαίνω... Είμαι κι εγώ...Αδικούμαστε από τότε που έχουμε γεννηθεί, αλλά δε μασάμε, καθώς από μικροί έχουμε συνηθίσει να ζούμε σε έναν κόσμο, φτιαγμένο αποκλειστικά για δεξιόχειρες. Όλα είναι περίεργα τριγύρω μας, από τα πράγματα στην κουζίνα, μέχρι η γραφική ύλη και ο υπολογιστής.

Τι μας φαίνεται παράξενο;


1. Χειραψία με το δεξί

left-handed person can understand

Κάθε φορά που πρέπει να δώσω το δεξί χέρι -είναι λίγο κουλό, καθώς δεν το χρησιμοποιώ πουθενά- σε μια χειραψία, «σκαλώνω» γιατί μου φαίνεται πολύ παράξενο να δίνω το «κουλό» και το άλλο το καλό -το δικό μου το καλό- απλά να κρέμεται!


2. Touch screen

left-handed person can understand
Σε smartphones, tablets κτλ, όταν χρειάζεται να αλλάξεις σελίδα ή να δεις κάτι και πρέπει να χρησιμοποιήσεις το δεξί χέρι, άστο καλύτερα. Πάρε το Nokia 3310 να κάνεις τη δουλειά σου.

3. Σπιράλ τετράδιο


Σπιράλ τετράδια, ντοσιέ με κρίκους, ψαλίδια, γραφική ύλη, όλα για δεξιόχειρες. Τίποτα για εμάς!

4. Στο τραπέζι

left-handed person can understand
Απλά βαράς κάθε φορά τον διπλανό σου που τρώει με το δεξί και αυτός βαράει εσένα. Φαντάσου να τρως σούπα!

5. Στο αυτοκίνητο


Οι ταχύτητες ή η θέση που μπαίνει το ποτήρι στο αυτοκίνητο είναι φτιαγμένη μόνο για δεξιόχειρες. Έτσι, αναγκάζεσαι να πιάνεις το ποτήρι με το δεξί χέρι και φυσικά, 9 στις 10 φορές, λερώνεσαι!

6. Στιλό

left-handed person can understand
Πόσα στιλό είναι -ειδικά αυτά με την μπίλια- που δεν «γράφουν» καλά στους αριστερόχειρες γιατί πιέζουν τη μύτη πάνω στο χαρτί αντί να τη σέρνουν.

7. Γράψιμο


 Μόνο μουντζουρωμένα χέρια στο σχολείο και στο φροντιστήριο! Οι μουντζούρες στα δάχτυλα, απλά μας γίνονται καθημερινότητα, καθώς όλοι οι αριστερόχειρες γεμίζουν μελάνια στην κάτω πλευρά του χεριού, αφού το εσωτερικό μέρος τρίβεται συνέχεια πάνω στο κείμενο. 

8. Ατομικά καθίσματα


Πάλι στο σχολείο ή στο φροντιστήριο, πάλι απαράδεκτο. Βασικά το πιο απαράδεκτο εύρημα που έχει εφευρεθεί ποτέ. Μιλάω φυσικά για αυτά τα ατομικά καθίσματα-τραπεζάκια. Να έχεις δηλαδή να αντιμετωπίσεις όλα τα παραπάνω στο σχολείο, να έχεις και αυτή την βλακεία! Ήθελα να ξέρω ποιός τα ανακάλυψε να του στείλω μια αριστερόχειρη μούντζα.

9. Στην κουζίνα


Νομίζεις ότι το να πιάσεις το μπρίκι του καφέ ή μια κούπα, το άνοιγμα μιας κονσέρβας ή το κόψιμο μιας ετικέτας με το ψαλίδι είναι παιχνίδι; Το νομίζεις μόνο εάν είσαι δεξιόχειρας.

10. Η συμπεριφορά των άλλων

left-handed person can understand
«Τι, είσαι αριστερόχειρας;;;;» Ε, καλά, δεν σου είπα πως είμαι και λεπρή!