Εντάξει. Έεεεφαγες, ήηηηηπιες, τις έκανες τις ατασθαλίες σου το Πάσχα. Τώρα όμως που οι Άγιες αυτές μέρες πέρασαν, μήπως να κάνεις ένα restart στον οργανισμό σου; Γιατί καλά τα αρνιά κι οι σούβλες, αλλά να σου υπενθυμίσω ότι η παραλία είναι πιο κοντά απ' όσο νομίζεις. Oops.

1. Νερό με λεμόνι

Ξεκίνα την ημέρα σου με ένα ποτήρι χλιαρό νερό στο οποίο θα προσθέσεις φρέσκο χυμό από ένα λεμόνι. Το συγκεκριμένο «γιατροσόφι» θα βοηθήσει στην επαναφορά του pH του στομαχιού σου ενώ θα δώσει σήμα στον μεταβολισμό για να ξεκινήσει να λειτουργεί.

2. Πράσινο smoothie για πρωινό

Αν δεν είσαι πολύ του πρωινού, το συγκεκριμένο θα σε βολέψει αφού παίρνει λιγότερο από 2-3 λεπτά για να ετοιμαστεί. Τα green smoothies, εκτός από μόδα, είναι και πολλά παραπάνω, αφού αποτελούν ένα πλήρες γεύμα που σε κρατά γεμάτη ενέργεια για ώρες. Ανάμειξε τα αγαπημένα σου φρούτα με μπόλικα πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι και το κέιλ και απόλαυσε τη δημιουργία σου. Και μη σε φοβίζει το πράσινο χρώμα, τα λαχανικά ούτε που θα τα καταλάβεις στη γεύση.

3. Πράσινα λαχανικά με το γεύμα

Ακόμα ένας εύκολος τρόπος να πιάσεις τις μερίδες λαχανικών που πρέπει να λαμβάνεις κάθε μέρα. Μία σαλάτα από μπρόκολο, μαρούλι ή σπανάκι είναι ό,τι πρέπει για να νιώσεις χορτάτη και να πάρεις τις απαραίτητες βιταμίνες που θα σε βοηθήσουν να διώξεις τις τοξίνες. Όσο για το κυρώις γεύμα, καλό είναι να επιλέξεις φυτικές ίνες, προϊόντα δηλαδή ολικής άλεσης όπως το καστανό ρύζι, σε συνδυασμό με καθαρή πρωτείνη, όπως το κοτόπουλο.

4. Τσαγάκι;

Και βασικά πράσινο, το συνώνυμο της αποτοξίνωσης δηλαδή. Αν δε σου αρέσει η γεύση του, μπορείς να το εμπλουτίσεις με μπαχαρικά όπως το τζίντζερ και η κανέλα.

5. Νερό, νερό, νερό

Τελευταίο αλλά το σημαντικότερο. Τουλάχιστον δύο λίτρα την ημέρα, στην ανάγκη, με το ζόρι.