Είστε και εσείς που προσέχετε τι τρώτε και γυμνάζεστε, είμαστε και εμείς που δεν προσέχουμε λεπτό μιας και ... μια ζωή την έχουμε (yolo και τα σχετικά). Για εμάς, λοιπόν, πιο δελεαστικό μοιάζει ένα burger από ένα τρίωρο στο γυμναστήριο ή μια τεράστια σοκολάτα ακόμη κι αν ξέρουμε ότι παχαίνει.

Είσαι σίγουρη ότι ξέρεις να ξεχωρίζεις τι είναι καλό για τον εαυτό σου και τι όχι; Για άκου:

1. Ας πάρουμε για παράδειγμα το crossfit, μπορεί να σε κάνει κορμί θανατηφόρο μέσα σε μερικές εβδομάδες έως και μήνες, αλλά τα βάρη που μπαίνουν από νωρίς στο παιχνίδι μπορεί πολύ εύκολα να σου καταστρέψουν τη μέση.

2. Όσο για τα ακουστικά που φοράμε κάθε μέρα, σε συνδυασμό με τη μουσική που ακούμε σε αρκετά δυνατά επίπεδα, θα οδηγήσουν αρκετούς ανθρώπους μελλοντικά με σοβαρά προβλήματα στην ακοή.

3. Εμείς που δεν προσέχουμε, το ρίχνουμε και στα social media. Αυτά να δεις πόσο βλάπτουν! Κάθε φορά που βλέπεις μια ειδοποίηση, ο οργανισμός σου παράγει ντοπαμίνη και αρκετοί άνθρωποι είναι εθισμένοι σ' αυτό. Ω ναι, γι' αυτό ποστάρουμε όλη μέρα, κάθε μερα.

4. Σειρά έχουν τα φαγητά με τα χαμηλά λιπαρά. Αυτά που υπόσχονται ''χωρίς ζάχαρη'' και ''μηδέν θερμίδες'' μπορεί να μη σε παχαίνουν (και καλά) αλλά σε βλάπτουν σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας όλων των συντηρητικών που περιέχουν, οπότε να ξέρεις πως δεν έχει μόνο σημασία το πόσο θα παχύνεις όσο και το τι τρως. 

5. Με τη γλουτένη τι παίζει; Γιατί οι τροφές χωρίς γλουτένη έχουν ταυτιστεί στο κεφάλι μας ως υγιεινές; Κι αν δεν έχεις καμία απολύτως αλλεργία στη γλουτένη, τότε και πάλι είναι για σένα καλύτερα όλα τα gluten free προϊόντα; Δε νομίζω, απλά μάλλον είναι η νέα μόδα. 

6. Detox και δίαιτες με χυμούς και φρούτα; Δε χάνεις καν τους πόντους που θέλεις αλλά ούτε τρέφεσαι και σωστά. Είπαμε ότι τα φρούτα κάνουν καλό και ότι ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα, αλλά καμία διατροφή που βασίζεται αποκλειστικά σ' αυτά δεν μπορεί να είναι πλήρης.

7. Περίμενες κάτι ύπουλο από τα smoothies; Εγώ όχι και τα είχα σε εκτίμηση. Νόμιζα ότι είναι υγιεινά, αλλά κοίτα να δεις που έχουν τόση ζάχαρη όσο τρία ποτήρια coca cola, εκτός βέβαια κι αν τα φτιάξεις στο σπίτι, εκεί αλλάζει το πράγμα.

8. Χυμοί φρούτων. Πίστευες ότι αγοράζοντας ένα χυμό από το περίπτερο κάνεις καλό στον εαυτό σου και καμαρώνεις κιόλας που δε λύγισες και δεν πήρες αναψυκτικό. Αν μάθαινες ότι είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα, πως θα ένιωθες; Συντηρητικά και αρκετή ζάχαρη.