Με 31 καταξιωμένους Έλληνες σχεδιαστές και διεθνή fashion brands, 12 πολλά υποσχόμενους νέους σχεδιαστές, εντυπωσιακά catwalks, λαμπερές παρουσίες, δημιουργικότητα, ταλέντο και στuλ ολοκληρώθηκε το τριήμερο της 17ης Athens Xclusive Designers Week, στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής

Η Eleni Kyriacou, παρουσίασε την F/W 2015-16 συλλογή της, η οποία είναι εμπνευσμένη από τις απρόσμενες αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην Αμφίπολη. Με guests εμφανίσεις συμμετείχε η Dr. Linda Papadopoulos, World Esteemed Phychologist και η Ελευθερία Γκούφα από το Τμήμα Ιστορικών Αρχείων & Χειρογράφων – Μουσείο Μπενάκη.

Με έμπνευση τις σύγχρονες γυναίκες, το διεθνές fashion brand Marks & Spencer παρουσίασε τη νέα συλλογή του από αναπάντεχους συνδυασμούς υφών και μοτίβων, δημιουργώντας μία «επιμελώς ατημέλητη» κομψότητα, που ανέδειξε το μοναδικό και ιδιαίτερο στυλ τους.

Ο μοναδικός Makis Tselios παρουσίασε ένα «Αγκάλιασμα Υψηλής Ραπτικής» για άνδρες και γυναίκες με πρωταγωνιστές το κόκκινο, το λευκό, το ροζ και το  μαύρο χρώμα. Η ξεχωριστή πολυτέλεια που χαρακτηρίζει τις δημιουργίες του κατέπληξαν για ακόμα μία φορά τον κόσμο που παρακολούθησε το show του.

Ο οίκος Kathy Heyndels παρουσίασε υψηλής ραπτικής δημιουργίες, οι οποίες διατήρησαν λιτές γραμμές και η παλέτα των χρωμάτων περιελάμβανε παστέλ αλλά και έντονες αποχρώσεις αναδεικνύοντας τη θηλυκότητα κάθε γυναίκας που τις επιλέγει. Στην παρουσίαση του οίκου Kathy Heyndels συμμετείχε με guest εμφάνιση η Ιωάννα Λίλη.

Η Athina Korda παρουσίασε την F/W 2015-16 συλλογή της με τίτλο “ANTITHESIS”, σε total black. Κατά τη διάρκεια της επίδειξης της, πραγματοποιήθηκε happening για το Fashion Revolution, έναν παγκόσμιο θεσμό που αφορά την προέλευση και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες παράγονται τα ρούχα μας.

Το απόλυτο style setter fashion brand Topshop by Sotris, μας παρουσίασε μία σειρά από νεανικά, γυναικεία και αντρικά σύνολα σε έντονα χρώματα και floral prints.

Τα GAP, παρουσίασαν την ανοιξιάτικη συλλογή τους για το 2015 και το νέο Resolution denim. Ένα εξαιρετικά μαλακό και άνετο denim, από ελαστικό ύφασμα για κολακευτική εφαρμογή. Η συλλογή περιελάμβανε επίσης, fits Mid-rise Skinny, High-rise Skinny, Slim Straight denims, στυλάτα Bomber jackets σε διαφορετικές αποχρώσεις κ.ά.

Ο Miltos μας πρότεινε γι’ αυτή τη σεζόν SIMPLICITY. Με οδηγό λοιπόν την απλότητα, μας παρουσίασε κομψές δημιουργίες που διατηρούν τη διαχρονικότητά τους και αναδεικνύουν τη θηλυκότητα κάθε γυναίκας, αλλά και εντυπωσιακά νυφικά. Την επίδειξη άνοιξε η μοναδική Βίκυ Κουλιανού.

Μουτόν παλτά με διάτρητα δέρματα και ψηφιακές εκτυπώσεις και φορέματα της ίδιας τεχνικής σε γήινες αποχρώσεις περιελάμβανε η συλλογή που παρουσίασε ο Panos Apergis. Τα ανατρεπτικα σχέδια τους σε συνδυασμό με τα κρόσσια, τα δέρματα και τα νεοπρέν υφάσματα δώσανε μια έθνικ διάσταση στις δημιουργίες του Έλληνα σχεδιαστή. 

Ο Tassos Mitropoulos παρουσίασε την S/S 2015-16 συλλογή του με τίτλο “LITOS VIOS” (FRUGAL LIFE), με δημιουργίες που φλέρταραν με τη luxurious θηλυκότητα, σε στενές και αέρινες γραμμές. Η παρουσίαση της συλλογής του ολοκληρώθηκε με μοναδικά νυφικά για κάθε τύπο γυναίκας.

Ο ανατρεπτικός Konstantinos Mitrovgenis, παρουσίασε τη συλλογή του η οποία ήταν εμπνευσμένη από τη μαθηματική σταθερά π 3,14. Εκκεντρικές δημιουργίες σε μαύρο και λευκό χρώμα με μπλε λεπτομέρειες. Η παρουσίαση έκλεισε με το εντυπωσιακό 3D μπούστο σε λευκό χρώμα που καθήλωσε το κοινό. 

Επιπλέον, 12 νέα ταλέντα «έντυσαν» τον επόμενο χειμώνα με τις δικές τους προτάσεις: Fotini Baka, Leon, Aris Antoniou, Maison Anna Dorothea, Dimitrios Ordoulidis, Tryfonas Modestou, MK by Marios, Georgia Margariti, Dimale, Chris & Tonia, Euphrosyne Vlassi και Aziina. Οι νέοι δημιουργοί παρουσίασαν τις πολλά υποσχόμενες συλλογές τους εντυπωσιάζοντας το κοινό και  την κριτική επιτροπή του θεσμού των New Designers Awards, διεκδικώντας τα βραβεία Best New Designer, Best Trendsetter και Best Catwalk. Την τελετή απονομής των βραβείων New Designers Awards παρουσίασαν δύο εκπρόσωποι της νέας γενιάς παρουσιαστών αλλά και fashion icons, ο Άλεξ Κάβδας και η Μαίρη Ρετσίνα.

Λίγο πριν τη μεγάλη απονομή, ο περσινός νικητής του Best New Designer, Ioakeim Mitakos x F. Erotokritos παρουσίασε τη νέα του συλλογή, με εμφανείς militaire αναφορές ενώ στο πλαίσιο της επίδειξης, το brand Prince Erotokritos παρουσίασε την 1η του συλλογή με ανδρικά κοστούμια και guests επί της πασαρέλας την Ελισάβετ Σπανού, τον Πέτρο Ίμβριο και τον Τριαντάφυλλο.

Νικητές του φετινού θεσμού αναδείχθηκαν οι:

Best New Designer: Dimitris Ordoulidis.

Best Trendsetter: MK by Marios

Best Catwalk: Tryfonas Modestou

 

Φωτογραφίες