Να και ένα πραγματικά καλό από το Facebook! Πρόκειται για κάποιες νέες ρυθμίσεις που μπορούν να βοηθήσουν ανθρώπους οι οποίοι σκέφτονται την αυτοκτονία, καθώς και τους φίλους και τα μέλη της οικογένειάς τους.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται σε ανάρτηση στην σελίδα του Facebook Safety, το Fb συνεργάστηκε με οργανισμούς που έχουν να κάνουν με τον τομέα της ψυχικής υγείας, όπως το Forefront, το Now Matters Now, τη National Suicide Prevention Lifeline, το Save.org και άλλες, με στόχο να αποτρέψουν χρήστες που γράφουν ... περίεργα πράγματα στον τοίχο τους περί αυτοκτονίας, ενώ παράλληλα συμβουλεύτηκε ανθρώπους που είχαν εμπειρίες από τέτοιες περιπτώσεις (αυτοκτονιών, αυτοτραυματισμών κλπ). 

Έτσι, υπάρχουν ομάδες που δουλεύουν 24/7 πάνω σε «επικίνδυνα» posts που ενέχουν την πιθανότητα ο χρήστης να θέλει να αυτοκτονήσει, κάτι που «λύνει τα χέρια» σε φίλους και στην οικογένεια. 

Τα εν λόγω updates θα είναι διαθέσιμα στις ΗΠΑ μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την ανάπτυξή τους για χρήση και εκτός της χώρας.