Οπου κι αν κοιτάξεις στην βιβλιογραφία και στην ιατρική θα δυσκολευτείς πολύ να βρεις κάτι για την περίπτωσή τους. Αν ήταν μονοζυγωτικό το ωάριο θα ήταν φτυστές. Αν ήταν διζυγωτικό θα είχαν ελάχιστα σημεία ομοιότητας. Απόλυτης ομοιότητας. Τώρα όμως η περίπτωση τους θα έπρεπε να εισάγει το "διζυγωτικό αλλού γι΄αλλού" αφού όχι απλώς δεν μοιάζουν, αλλά θα μπορούσες να πεις ότι έχουν διαφορετικούς γονείς κιόλας.

Η Λούσι και η Μέρι Άιλμερ από το Γκλούστερ, γεννήθηκαν την ίδια μέρα, την ίδια ώρα με ελάχιστα λεπτά διαφορά, βγήκαν από τον ίδια κοιλιά πίσω στο 1997. Από τότε και κάθε μέρα της ζωής τους όποιος τις γνωρίζει για πρώτη φορά νομίζει ότι του κάνουν πλάκα. Όσο ήταν μικρές θεωρούσαν πως η μία είναι υιοθετημένη και οι γονείς τους τους είχαν πει ψέμματα. Όμως τα κορίτσια έχουν αποδεικτικά στοιχεία.

Η μητέρα τους Ντόνα κατάγεται από την Τζαμάικα και ο πατέρας τους Βινς από την Αγγλία. Η μαμά είναι μαύρη και ο μπαμπάς λευκός. Και φαίνεται πως η τύχη επεφύλασσε μια δίκαιη μοιρασιά, αφού η Μέρι πήρε από την μαμά και η Λούσι από τον μπαμπά.

Και οι ξένοι δεν είναι οι μόνοι που σοκάρονται όταν ακούνε πως πρόκειται για δίδυμες. Η μητέρα τους όταν της δώσανε τα μωρά νόμιζε πως έγινε κάποιο λάθος. Ακόμα κι όταν της εξήγησαν οι γιατροί δεν μπορούσε να το πιστέψει. 

Οι δύο κοπέλες πλέον κυκλοφορούν με μια ταυτότητα και ένα πιστοποιητικό γεννήσεως στο χέρι για να το δείχνουν στους δύσπιστους. Έτσι έκαναν σε όλες τους τις φίλες πάντως. "Ακόμα και όταν ντυνόμαστε με τα ίδια ρούχα δεν πιστεύουν ότι είμαστε δίδυμες. Μας ζητούν πιστοποιητικό". Η οικογένεια έχει άλλα τρία παιδιά που γεννήθηκαν σε διαφορετικές εποχές, με τα δύο να παίρνουν το χρώμα της μαμάς και το άλλο, το δεύτερο αγοράκι να τείνει προς τα χρώματα του μπαμπά.