Δεν έχει σημασία αν το δέρμα σου είναι μεικτό, λιπαρό ή ξηρό, το να βρεις την τέλεια απόχρωση και υφή στο make up είναι συνήθως μια δύσκολη υπόθεση. Αλλά γι' αυτό δεν είμαστε εμείς εδώ; 

1. Διάλεξε μια σύνθεση κατάλληλη για τον τύπο της επιδερμίδας σου. Αν το πρόσωπό σου είναι ξηρό, χρειάζεσαι κάποιο προϊόν σε υγρή μορφή προκειμένου να σε παρέχει και ενυδάτωση. Αν είναι λιπαρό, επέλεξε κάποιο φον ντε τεν σε μορφή πούδρας, το οποίο θα απορροφήσει την περιττή λιπαρότητα και θα σου προσφέρει ματ τελείωμα. Τέλος, είναι μεικτό, προτείνω και πάλι ένα προϊόν με πουδρέ τελείωμα το οποίο θα προσφέρει κάλυψη αλλά θα απορροφήσει και τη λιπαρότητα, σε όποια σημεία υπάρχει. 

2. Σκέψου πόση κάλυψη ζητάς. Ανεξάρτητα από την ηλικία σου, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να θέλεις ή να μη θέλεις να καλύψεις. Σπυράκια, ουλές, φακίδες ή δυσχρωμίες είναι λίγα μόνο από αυτά (btw, ποτέ δεν κατάλαβα τα κορίτσια που καλύπτουν τις φακίδες τους, εγώ θα τις λάτρευα). Αν λοιπόν το δέρμα σου είναι σχετικά καθαρό και δε χρειάζεσαι τρελή κάλυψη, προτίμησε μια BB ή CC, μια ενυδατική με χρώμα δηλαδή, η οποία καλύπτει τόσο όσο. Αν θέλεις παραπάνω, τότε πρέπει να στραφείς στα κλασικά foundation, τα οποία καλύπτουν σχεδόν τα πάντα.

3. Βρες τον τόνο της επιδερμίδας σου. Αν κοιτάξεις τις φλεβίτσες που φαίνονται στους καρπούς σου, θα το καταλάβεις εύκολα. Αν είναι κάπως... λαδί, τότε έχεις ζεστό τόνο. Αν είναι πιο μπλε/μοβ, έχεις ψυχρό, ενώ αν είναι μπλε/πράσινες τότε έχεις ουδέτερο. Γιατί το κάνουμε αυτό τώρα; Γιατί πάντα πρέπει το make up να κολακεύει τον τόνο της επιδερμίδας σου. Οι ζεστοί και οι ουδέτεροι τόνοι ταιριάζουν με φον ντε τεν με κίτρινη βάση, ενώ οι ψυχροί με ροζ βάση. 

4. Δοκίμασε την απόχρωση στο πηγούνι σου. Και συγκεκριμένα, εκεί που τελειώνει, στο κόκκαλο πριν τον λαιμό δηλαδή. Ο ιδανικός τόνος είναι εκείνος που γίνεται ένα με αυτόν της επιδερμίδας σου, χωρίς να ξεχωρίζει. Επίσης, καλό είναι να το δοκιμάσεις σε όσο πιο φυσικό φως γίνεται, καθώς τα δυνατά φώτα των καταστημάτων δεν είναι και το καλύτερο μέρος για να κρίνεις. Στην ανάγκη, ζήτησε κάποια δειγματάκια από τις πωλήτριες προκειμένου να τα τεστάρεις με την ησυχία σου. Αν σου κάνουν τις δύσκολες, έχει κι αλλού πορτοκαλιές (και καταστήματα). 

Καλή επιτυχία!